Ecranul telefoanelor Galaxy S20 s-ar defecta la scurt timp după aplicarea celei mai noi actualizări de firmware

15.04.2022
Ecranul telefoanelor Galaxy S20 s-ar defecta la scurt timp după aplicarea celei mai noi actualizări de firmware

Lansate acum doi ani, telefoanele Galaxy S20 sunt pe cale să, sau abia au ieșit din garanție. Astfel că vestea cum că o actualizare de firmware recent distribuită de Samsung ar putea induce defectarea subită a ecranului nu pică deloc bine pentru utilizatorii care și-ar dori să mai folosească actualul smartphone pentu încă ceva vreme.

Potrivit raportărilor sporadice apărute pe forumul Samsung pentru suport tehnic, unele telefoane Galaxy S20 rămân cu o dâră verticală de culoare verde sau roz, permanent vizibilă pe ecran. Faptul că această problemă pare că se manifestă dintr-o dată și într-un mod similar, pe un număr deocamdată mic de telefoane S20 ridică unele semne de întrebare, cu privire la o posibilă cauză comună.

Deocamdată, singurul indiciu împărțit de ghinioniștii care se lovesc de această problemă este actualizarea recentă a firmware-ului Android. Totuși, presupusul defect hardware a mai fost raportat încă din luna august 2021, dar în mult mai puține cazuri.

În lipsa unei analize amănunțite, este imposibil de spus dacă problemele au cu o adevărat o cauză de natură software, sau dacă defectul odată manifestat mai poate fi „reparat” cu o altă actualizare de firmware.

Cel puțin într-un astfel caz, problema raportată către tehnicienii Samsung a fost soluționată prin înlocuirea gratuită a ecranului. Însă, având în vedere că multe telefoane Galaxy S20 sunt deja ieșite din garanție, rămâne de văzut dacă producătorul sud-coreean va acorda și reparații în afara garanției.

Pentru Samsung, problema ar putea fi mai complicată decât pare la prima vedere. Pe de o parte, da, compania nu este obligată legal să repare telefoane defectate în afara perioadei de garanție. Însă dacă investigații ulterioare vor demonstra că defectarea ecranului poate fi cauzată de o modificare software insuficient testată și aplicată pe dispozitivele utilizatorilor pe calea unei actualizări automate de firmware, gestionarea greșită a situației ar putea afecta imaginea companiei, în timp ce un eventual proces colectiv ar atrage consecințe de ordin legal și financiar pentru Samsung.

Deocamdată, întreaga situație se află la stadiul de speculații, în așteptarea mai multor investigații și eventual, o rezolvare oficială din partea producătorului sud-coreean.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult