Eliminarea accesoriilor din cutia iPhone a dus la economii de 6,5 miliarde de dolari pentru Apple

14.03.2022
Eliminarea accesoriilor din cutia iPhone a dus la economii de 6,5 miliarde de dolari pentru Apple

Toate iPhone-urile vândute începând cu toamna anului 2020 (chiar și modele mai vechi), sunt livrate fără accesorii în pachet. Apple a justificat la momentul anunțului acestei decizii faptul că dorește să evite crearea de noi deșeuri din produse electronice, cât și protejarea mediului, prin livrarea mai multor telefoane deodată, scăzând cantitatea de combustibili fosili arși pentru transport. Desigur, această decizie a avut și o mare componentă economică, spun analiștii: Apple ar fi avut costuri scăzute cu 6,5 miliarde de dolari datorită acestei decizii.

Apple profită de pe urma eforturilor de protejare a mediului

Conform Ben Wood, analist al industriei de tehnologie de la CCS Insight, citat de Daily Mail, Apple reușește într-adevăr să fie una dintre cele mai „eco” companii de pe piață, punând accent pe utilizarea de materiale reciclate și de procese de fabricație cât mai prietenoase cu mediul. Totodată, eliminarea accesoriilor a ajutat în această direcție, dar a venit și cu beneficii financiare substanțiale pentru companie.

Acesta spune că pentru fiecare iPhone vândut, Apple a economisit cam 35 de dolari, care acoperă costul de producție și transport pentru a oferi încărcător și căști în pachet. Astfel, cu vânzări de peste 190 de milioane de unități în 2021, Apple ar fi făcut economii de 6,6 miliarde de dolari, în timp ce vânzările de accesorii generate de lipsa acestora în pachet ar fi adus încă 300 de milioane de dolari în conturile companiei.

Apple susține că dorește să devină o companie cu amprentă de carbon neutră pe întregul lanț de aprovizionare până în 2030. Compania face asta prin încercarea de a folosi cât mai puține materiale poluante în construcție, dar și în ambalarea acestora, cât și prin reducerea consumului de energie al dispozitivelor livrate.

Apple spune că eliminarea accesoriilor a redus emisiile de carbon cu 2 milioane de tone, adică echivalentul a 500.000 de mașini cu motoare cu combustie internă.

sursa: Daily Mail

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult