eSIM.me adaugă funcționalitate eSIM pe telefoane fără astfel de capabilități

09.05.2022

Tehnologia eSIM ar putea înlocui complet cartelele SIM obișnuite, având câteva avantaje față de cele fizice. În primul rând, acestea sunt integrate deja în telefon, deci nu mai poți risca să pierzi cartela sau să o deteriorezi. Apoi, înscrierea unui plan poate fi realizată de la distanță, prin scanarea unui cod QR, fără să fii prezent la un sediu al operatorului telecom. De asemenea, poți să îți schimbi astfel operatorul oricând dorești. Pentru telefoanele care nu sunt echipate din fabrică cu așa ceva, există acum eSIM.me, o cartelă SIM fizică bazată pe tehnologia eSIM.

eSIM.me este o soluție bună pentru cei care își schimbă des planul tarifar sau călătoresc în alte țări

Cu ajutorul eSIM.me, poți beneficia de avantajele eSIM chiar dacă telefonul tău nu vine echipat cu o astfel de cartelă digitală din fabrică. Practic, aceasta se instalează în slot-ul cartelei SIM tradiționale, însă, prin intermediul unei aplicații dedicate, aceasta poate fi configurată asemeni unei cartele eSIM integrate. Desigur, există câteva limitări ale acesteia.

În primul rând, nu poți configura eSIM.me decât pe dispozitivele cu Android (minimum versiunea 9.0), întrucât sistemul de operare de la Google permite rularea de aplicații care pot instala un manager de SIM propriu. Anumite telefoane cu versiuni mai vechi de Android ar putea funcționa, dar nu este garantat.

Toate iPhone-urile de la iPhone XS și până în prezent au eSIM-uri integrate, deci utilizarea eSIM.me nu prea are sens. Totuși, odată ce SIM-ul este configurat cu un plan tarifar, acesta ar trebui să funcționeze și pe iPhone, asemeni unei cartele normale. Doar partea de configurare prin aplicația oficială nu este disponibilă pe telefoanele Apple.

Serviciul taxează clienții diferit în funcție de flexibilitatea dorită

Modul în care taxează însă eSIM.me aceste cartele este cel puțin ciudat. Există planul Single, care permite utilizarea pe un singur dispozitiv și oferă posibilitatea unui singur dispozitiv activ pe fiecare profil în parte. Totuși, pot fi stocate de la două până la cinci cartele SIM pe o singură cartelă, transformând chiar și un telefon single-SIM într-unul dual-SIM. Acest plan costă între 25 și 30 de dolari. Apoi, există eSIM.me Multi, care permite utilizarea cartelelor pe un singur brand de telefoane, indiferent de model. Astfel, dacă folosești Samsung și înlocuiești telefonul cu un alt Samsung, va funcționa în continuare. Tot o singură conexiune simultană este disponibilă, dar ai la dispoziție între 5 și 10 numere pe o singură cartelă. Prețurile ajung la 50 de dolari pentru acest plan.

În cele din urmă, există eSIM.me OMNI, cu două cartele active simultan cu până la 15 cartele stocate. Acestea nu sunt limitate la un brand sau un model de telefon. Prețul pentru acest plan este 70 de dolari. Cel mai scump este însă eSIM.me DUAL, care poate stoca 30 de numere, două cartele putând fi active pe orice tip de telefon. Prețul este de 130 dolari.

esim.me planuri

Costul de transfer al dispozitivului sau al brand-ului pentru cartelele Single și Multi este de 10 dolari.

Serviciul eSIM.me este compatibil cu numere din oricare țară și pentru oricare operator care oferă funcționalitate eSIM. Totodată, cartelele de acest gen sunt livrate în toată lumea. Costul de livrare în România este de 11,2 euro fără tracking și 50 euro cu tracking. Livrarea se face în maximum o săptămână, conform site-ului oficial.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult