Este oficial: următorul chipset mobil de la Qualcomm se numește Snapdragon 8 Gen1

23.11.2021

Qualcomm a anunțat în mod oficial modificările pe care le va aduce la denumirile procesoarelor sale de acum înainte. Astfel, zvonurile care spuneau că următorul chipset al producătorului american se va numi Snapdragon 8 Gen1, sunt confirmate. Practic, compania dorește să simplifice denumirile din prezent fiind astfel mai clar care este modelul mai nou sau mai puternic. După Snapdragon 8 Gen1, va veni anul viitor cel mai probabil Snapdragon 8 Gen2, care va fi urmat de Gen3, … și tot așa.

Snapdragon 8 Gen1 este următorul model high-end după Snapdragon 888

Odată cu această modificare, Qualcomm anunță și alte schimbări la nivelul branding-ului. De exemplu, Snapdragon devine acum un brand de sine stătător, care nu va mai fi folosit decât în anumite situații alături de numele companiei. Oficial, cele două branduri sunt acum separate. De asemenea, sufixul 5G va dispărea din numele procesoarelor sale, întrucât tehnologia a ajuns să fie destul de răspândită cât să nu mai pară ceva obligatoriu nou. De altfel, Qualcomm a spus că va produce de acum doar procesoare cu modem-uri 5G la interior. Singura excepție pare să fie făcută pentru Huawei, care primesc cipuri cu modem-ul 5G dezactivat.

Totuși, compania nu spune cum vor fi diferențiate diversele procesoare din fiecare familie. În prezent, Qualcomm are seriile 800, 700, 600, 400 și 200, fiecare cu mai multe modele pentru fiecare generație. Dacă seria 800 devine Snapdragon 8, iar Gen1 va lua locul unui Snapdragon 898 (succesorul lui 888), încă nu știm cum va fi denumit succesorul lui Snapdragon 870, care folosește vechea platformă 865 căreia îi aplică frecvențe mai mari. Este posibil ca noul nume să simplifice lucrurile la vârful portofoliului, dar să complice mai mult denumirile de procesoare de sub el.

În special în gamele inferioare, compania lansează în fiecare an cel puțin două variante diferite, Snapdragon 7 Gen1 ar fi doar unul dintre ele, dar nu este clar cum va fi numit cel de pe treapta imediat inferioară.

Cu siguranță însă, Qualcomm va oferi mai multe detalii despre planurile sale referitoare la numele procesoarelor Snapdragon începând cu data de 30 noiembrie, când are loc Snapdragon Tech Summit, evenimentul în cadrul căruia ne așteptăm să aflăm noutăți măcar despre Snapdragon 8 Gen1, dacă nu și despre alte modele de chipset-uri pentru dispozitive mobile.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult