Exploit Wi-Fi care permite deturnarea telefoanelor iPhone 7, deconspirat de Google imediat după lansarea iOS11

27.09.2017
Exploit Wi-Fi care permite deturnarea telefoanelor iPhone 7, deconspirat de Google imediat după lansarea iOS11

iPhone 7, dar şi alte modele smartphone bazate pe Android, sunt vizate de o vulnerabilitate care permite infiltrarea de aplicaţii backdoor atacând dispozitivele conectate la reţeaua Wi-Fi.

Prezent şi la telefoanele Galaxy S7, exploit-ul ţinteşte driverul folosit cu chip-urile Wi-Fi livrate de Broadcom, forţând iniţierea de comenzi scriere/citire şi lansarea de cod executabil.

Similar vulnerabilităţii Broadpwn corectată de Google şi Apple cu patch-uri lansate încă din luna iulie, noul exploit evaluat de către National Institute of Standards and Technology (NIST) cu un scor de 9.8 din 10 puncte de risc ar putea lăsa descoperite până la un miliard de dispozitive. Pe listă intră şi telefoanele iPhone 7 echipate cu versiuni iOS până la 10.3.3.

Livrată cu mai multe path-uri de securitate deja aplicate, versiunea iOS 11 nu este vulnerabilă la acest exploit.

Altfel stau lucrurile în tabăra Android, unde numai dispozitivele echipate cu ultimul patch de securitate publicat în data de 5 septembrie sunt pe deplin protejate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult