Fanii Apple, mai puţin impresionaţi de telefoane cu ecran mare decât utilizatorii de Android

05.10.2015

Pariul făcut de Apple pe noua gamă iPhone Plus cu ecran supradimensionat nu pare să dea rezultatul dorit, modelul iPhone 6s Plus cu ecran de 5.5˝ realizând vânzări mult mai slabe decât varianta iPhone 6s cu ecran de 4.7˝, demonstrând că tendinţele observate în rândul utilizatorilor de Android nu se aplică neapărat şi la fanii iPhone.

Potrivit studiului publicat de Localytics pe baza vânzărilor realizate în prima săptămână de disponibilitate în magazine, modelul iPhone 6s este de patru ori mai popular decât varianta iPhone 6s Plus. Împreună reprezentând deja 1.9% din numărul total de telefoane Apple aflate în circulaţie, iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt separate la o diferenţă destul de mare, cu 1.5% cotă de piaţă vs 0.4%.

Fanii Apple, mai puţin impresionaţi de telefoane cu ecran mare decât utilizatorii de Android

În urmă cu doar o săptămână Apple anunţa stabilirea unui nou record de vânzări pentru gama iPhone, nu mai puţin de 13 milioane exemplare iPhone 6s şi iPhone 6s Plus fiind comercializate doar în primele 3 zile de la lansarea în magazine. Spre comparaţie, la momentul lansării, vânzările iPhone 6 şi iPhone 6 Plus atingeau în acelaşi interval 10 milioane unităţi.

Per total, iPhone 6 rămâne cel mai popular, reprezentând 33.2% din numărul total de telefoane Apple aflate în circulaţie, urmat de gama iPhone 5S cu o cotă de 23.2% şi iPhone 5 cu 11.2%.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult