Find 9 va fi primul smartphone cu margini subţiri de la Oppo

19.01.2017
Find 9 va fi primul smartphone cu margini subţiri de la Oppo

După Xiaomi, a venit rândul producătorului chinez Oppo să lanseze un smartphone cu display cu margini subţiri. Acesta poartă numele Find 9 şi urmează să fie anunţat în mod oficial în viitorul apropiat, însă detalii despre el şi imagini neoficiale au ajuns deja pe internet. Se pare că acesta va fi unul dintre produsele mai inedite al companiei, care urmează să fie lansat alături de un nou sistem de operare bazat tot pe Android.

În ciuda faptului că Oppo Find 9 are în jurul display-ului doar sus şi jos margini vizibile, acesta nu pare să semene aproape deloc cu Mi MIX de la Xiaomi. Dispozitivul va găzdui în partea de sus camera frontală şi difuzorul pentru apeluri, iar în partea de jos poate fi observat doar logo-ul companiei. Nu este clar cât de mare este noul Find 9, însă pare să ofere un display cu diagonală generoasă, care va fi integrat probabil într-un corp de dimensiuni normale în comparaţie cu dispozitivele deja disponibile pe piaţă.

Spre diferenţp de Xiaomi, Oppo doreşte să popularizeze acest dispozitiv mai repede oferind două variante de hardware, unul pentru categoria mid-range premium şi unul pentru cei care îşi doresc un dispozitiv high-end. Modelul inferior va folosi un chipset Snapdragon 653 de la Qualcomm, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare, în timp ce varianta de top se livrează cu Snapdragon 835, 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Color OS, sistemul de operare prezent pe dispozitivele Oppo de până acum, va fi înlocuit cu Find OS, care va integra un asistend virtual care are la bază inteligenţă artificială.

Data de lansare este încă necunoscută, însă telefonul este aşteptat pe piaţa din China în prima jumătate a anului 2017.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult