Find X5 Pro va fi livrat în două variante: cu Snapdragon 8 Gen 1 sau Dimensity 9000

19.02.2022
Find X5 Pro va fi livrat în două variante: cu Snapdragon 8 Gen 1 sau Dimensity 9000

Find X5 Pro are acum o dată de lansare, iar Oppo a confirmat chiar și design-ul telefonului, acesta fiind portretizat în fotografii originale cu un capac similar cu ceea ce am văzut în leak-urile din ultimele câteva luni. Producătorul chinez a dezvăluit însă o informație surprinzătoare despre noul său flagship, pe care a păstrat-o bine ascunsă până acum: vor exista două variante de Find X5 Pro, cu două procesoare diferite, unul de la Qualcomm și unul de la MediaTek.

Noul flagship Oppo va fi produs și în varianta „Dimensity Edition”

Conform celor mai noi imagini de promovare din China, Oppo Find X5 Pro va fi livrat în varianta „standard”, cu chipset Snapdragon 8 Gen 1, așa cum ne așteptam cu toții, cât și într-o ediție specială numită „Dimensity Edition”. Aceasta din urmă va beneficia de un chipset produs de MediaTek, care ar putea oferi performanțe similare cu modelul Qualcomm: Dimensity 9000 5G.

În teorie, cele două procesoare ar trebui să fie comparabile în capabilități, fiind echipate cu aceleași nuclee ARM Cortex-X2 (3,05 GHz), alături de alte trei nuclee de performanță Cortex-A710 (2,85 GHz) și patru nuclee eficiente Cortex-A510 (1,8 GHz). Procesorul de la MediaTek a fost deja testat în AnTuTu și atinge un scor de peste 1 milion de puncte, fiind plasat pe locul 2 în clasamentul general, în urma Apple A15.

Find X5 Pro Dimensity Edition va fi însă puțin diferit la nivel hardware, conform imaginilor publicate chiar de către Oppo. Se pare că noul procesor de imagine MariSilicon X va fi disponibil doar pe varianta cu Snapdragon 8 Gen 1. Nu este clar însă dacă asta înseamnă că performanța foto de pe cele două modele va fi diferită, sau dacă unul va fi mai scump decât altul, fiind vorba despre mai puține componente.

Find X5 Pro nu este singurul telefon care apelează la două procesoare diferite

Acesta devine astfel unul dintre puținele flagship-uri din piață care se livrează cu două, procesoare diferite. Cu toții știm despre modelele Samsung, disponibile în variante Snapdragon și Exynos, în funcție de regiune, iar anul trecut am văzut și Huawei P50 și P50 Pro, livrate în variante cu procesoare Kirin și cu Snapdragon în China. În Europa însă, Huawei P50 Pro a ajuns echipat doar cu Snapdragon 888.

Vom afla detalii complete despre Oppo Find X5 Pro joi, 24 februarie, când este programat evenimentul de prezentare oficial.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult