Flagship-urile Samsung, inclusiv Galaxy S22, scoase din Geekbench pentru manipularea rezultatelor

07.03.2022
Flagship-urile Samsung, inclusiv Galaxy S22, scoase din Geekbench pentru manipularea rezultatelor

După ce mai mulți utilizatori au raportat săptămâna trecută că Samsung limitează performanța în majoritatea aplicațiilor populare, încep să apară și primele reacții din partea altor companii. Reprezentanții Geekbench, una dintre cele mai populare aplicații de testare a performanței pentru smartphone-uri (și nu numai), au anunțat că telefoanele Samsung din ultimii ani vor fi scoase din listele de rezultate și clasamentele de performanță din baza de date pentru trucarea rezultatelor.

Geekbench penalizează Samsung pentru limitarea performanței pe modelele de top

Samsung folosește un serviciu numit Game Optimizing Service (GOS) pentru a limita puterea de procesare CPU sau GPU pe care o pot folosi aplicațiile, fie că sunt jocuri sau aplicații uzuale de social media sau din alte domenii. Astfel, consumul de baterie este mai scăzut, iar utilizatorii nu vor observa, cel puțin teoretic, diferențele de performanță.

În aplicații de testarea performanței, precum 3DMark sau Geekbench, aceste servicii nu modifică profilul de performanță, însă reprezentanții aplicației au decis totuși să scoată modelele Galaxy S10, S20, S21 și S22 din clasamentele și bazele de date, întrucât performanța raportată de aplicație nu este cea pe care telefoanele o oferă în restul aplicațiilor. Toate modelele acestor generații de la Samsung folosesc Game Optimizing Service și nu vor fi reintroduse în clasamente nici dacă Samsung adresează problema:

„Săptămâna aceasta, am fost informați despre existența Game Optimizing Service (GOS) de la Samsung și cum limitează performanța în jocuri și aplicații. GOS decide să limiteze (sau să nu limiteze) aplicații folosind identificatoare ale aplicațiilor și nu pe baza comportamentului aplicațiilor. Vedem această acțiune drept manipulare a testelor, întrucât aplicațiile de teste majore, inclusiv Geekbench, nu sunt limitate de acest serviciu.”

Odată ce un dispozitiv este eliminat din baza de date Geekbench, acesta nu se mai întoarce. Anterior, OnePlus s-a confruntat cu o problemă similară cu OnePlus 9 și 9 Pro, care nu permiteau accesul la nucleul cel mai performant al procesorului Snapdragon 888, Cortex-X1, în anumite aplicații, pentru a limita consumul de energie. Geekbench a luat măsuri similare și în acea situație.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult