FlexPai, primul smartphone pliabil, a fost lansat în China

31.10.2018
FlexPai, primul smartphone pliabil, a fost lansat în China

Dispozitivul FlexPai este o adevărată premieră mondială. Rouyu Technology, o companie chineză puţin cunoscută, care se întâmplă să fie şi un producător de display-uri, a lansat primul smartphone cu ecran flexibil, acesta reuşind să ajungă pe piaţă înaintea giganţilor precum Samsung, Huawei, Xiaomi sau Lenovo, care vorbesc despre astfel de dispozitive de mai muţi ani. Asemeni oricărui dispozitiv dintr-o nouă categorie, bazat pe o tehnologie nouă, noul telefon-tabletă este foarte scump.

FlexPai beneficiază de un display cu diagonală de 7,8” pe format 4:3, fiind similar cu un iPad Mini în materie de design atunci când este folosit în mod tabletă. Acesta are un corp cu grosime de 7,6mm şi poate fi pliat pentru utilizarea într-un mod mai „prietenos” pentru o singură mână, cu diagonală de 4” cu grosime de 15,2mm. Cele două părţi pliabile nu sunt egale însă, una dintre ele fiind gazda mai multor componente electronice, printre care şi camerele foto.

Ecranul amoled pare să fie protejat de un strat de plastic flexibil, ceva ce sugerează că nu va fi foarte rezistent la zgârieturi. Atunci când este folosit în modul „telefon”, FlexPai afişează aplicaţia pe partea la care telefonul se uită direct, cealaltă parte afişând doar wallpaper-ul. Există şi un mod de utilizare care poate afişa lucruri diferite pe fiecare parte.

Galerie foto

La nivel hardware, avem de a face cu primul dispozitiv bazat pe chipset-ul Snapdragon 8150/855, care încă nu a fost anunţat în mod oficial de către Qualcomm, însă care ar putea fi adevăratul succesor al modelului 845 din prezent. Tableta se va livra în 3 configuraţii: 6 + 128 GB, 8 + 256 GB şi 8 + 512 GB. Avem de a face de asemenea cu un sistem de camere duale 16+20 megapixeli, una principală şi una telefoto.

La nivel de construcţie, noua tabletă pare să beneficieze de o balama ranforsată cu plastic, Rouyu Technology lăudându-se cu o anduranţă de peste 200.000 de îndoiri înainte de a te putea aştepta la probleme. Încărcarea rapidă se face printr-un port proprietar numit Ro-Charge, care asigură un nivel de 80% de încărcare în doar o oră.

Desigur, preţul este un subiect foarte sensibil, iar un dispozitiv care prezintă o tehnologie în premieră va fi foarte scump. FlexPai de la Rouyu Technology va porni de la 8.999 yuan, adică undeva în jurul a 1.150 euro pentru versiunea de bază şi va ajunge până la 12.999 yuan în versiunea de top (1650 euro). FlexiPai ajunge în magazine foarte curând, începând de mâine, 1 noiembrie, exclusiv în China.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video