Floating Touch pe Sony Xperia sola – cum pui degetul în aer

26.03.2012
Floating Touch pe Sony Xperia sola - cum pui degetul în aer

Anunţat luna aceasta, Sony Xperia sola este un smartphone cu specificaţii mainstream, ce oferă o facilitate aparte. Ecranul său simte degetul deasupra sa, de la o distanţă de 2 cm. Asta înseamnă că anumite aplicaţii pot fi controlate fără a pune efectiv degetul pe ecran. Din păcate, singura aplicaţie oferită nativ pe Xperia sola, care foloseşte Floating Touch, este browser-ul. Niciun alt element al interfeţei nu aceeptă controlul de la distanţă.

Sony Xperia sola, cu ecran de 3.7"

Tehnologia Floating Touch este utilă atunci când sunt selectate link-urile într-o pagină web. Plimbatul degetului deasupra ecranului permite preselectarea link-ului înainte de apăsarea propriu-zisă pe el. Mai mult, browser-ul poate face o preîncărcare a acelui link dacă degetul stă destul timp deasupra lui. Atunci când va fi implementată în alte aplicaţii sau în meniuri, Floating Touch va permite folosirea lui Sony Xperia sola cu mănuşi obişnuite. Aceasta a fost o problemă destul de importantă, adusă de introducerea ecranelor sensibile la atingere de tip capacitiv.

Sony a anunţat că SDK-ul sau kit-ul de dezvoltare pentru Floating Touch este disponibil pentru cei care vor să creeaze aplicaţii compatibile. Sperăm ca tehnologia să apară în curând în cât mai multe smartphone-uri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News