Fujitsu Stylistic S01 – smartphone pentru persoane în vârstă

27.02.2013
Fujitsu Stylistic S01 - smartphone pentru persoane în vârstă

Fujitsu Stylistic S01 este un telefon mobil optimizat pentru nevoile utilizatorilor din categoria superioară de vârstă. Modelul pune la dispoziţie o interfaţă simplificată, cu meniuri uşor lizibile chiar şi pentru cei cu deficienţe de vedere.

Fujitsu Stylistic S01 - click pentru galeria de imagini

În timp ce pentru majoritatea utilizatorilor calităţile care contează la un smartphone sunt evaluate pe criterii cum ar fi cantitatea de memorie RAM, numărul de procesoare instalate şi rezoluţia ecranului, este uşor să uităm că există şi o categorie de utilizatori pentru care asemenea detalii sunt practic irelevante. Lăsând la o parte performanţele brute, prezenţa unui ecran uşor de citit prin ochelari cu dioptrii mari şi un sistem de meniuri care să nu pară mai complicat de folosit decât centrul de comandă al unei nave spaţiale sunt foarte apreciate printre utilizatorii care au crescut în era telefoanelor analogice.

Fujitsu Stylistic S01 încearcă să adreseze exact acele nevoi, dar păstrând cât mai multe din avantajele unui smartphone modern. Modelul vine echipat cu procesor dual-core la 1.4 GHz din familia Snapdragon şi ecran de 4 inch cu rezoluţie WVGA. Pe spatele carcasei găsim o cameră foto cu rezoluţie 8 MP şi un difuzor extern destul de puternic.

Fujitsu Stylistic S01 - detalii tehnice

Sub interfaţa cu butoane multicolore de mari dimensiuni şi widget-uri simplificate se ascunde sistemul de operare Android 4.0 ICS.

Meniurile sunt optimizate astfel încât să poată fi parcurse fără probleme de persoane cu probleme de vedere şi mâini fără prea mare dexteritate. Suplimentar, atingerea unu buton folosind interfaţa touch nu duce automat la activarea acestuia. În schimb, butonul atins este selectat mai întâi şi activat numai după o apăsare prelungită, evitând astfel comenzile aplicate accidental.

Din punct de vedere al construcţiei, Fujitsu Stylistic S01 este un telefon rezistent la apă, cam voluminos după standardele actuale, dar cu o formă optimizată pentru manevrare uşoară.

Fujitsu Stylistic S01

Acumulatorul de 1800 mAh este dimensionat pentru 350 minute timp de convorbire sau 460 ore în stand-by.

Pentru a evita neplăcerile cauzate celor în vârstă de dificultatea inserării mufei pentru cablul de alimentare, telefonul este livrat cu un suport în care poate fi aşezat ori de câte ori este necesară încărcarea bateriei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult