Funcţia de încărcare rapidă a telefoanelor Google Pixel 2 XL, limitată artificial pentru a evita probleme cu bateria?

06.11.2017
Funcţia de încărcare rapidă a telefoanelor Google Pixel 2 XL, limitată artificial pentru a evita probleme cu bateria?

Deşi sunt livrate cu un încărcător capabil să furnizeze o putere de până la 18W şi includ suport pentru tehnologia Quick Charge 4+ dezvoltată de Qualcomm, telefoanele Pixel 2 XL par să limiteze în mod artificial viteza de încărcare a acumulatorului la o valoare mult mai conservatoare.

Potrivit măsurătorilor făcute de fani, telefoanele Google Pixel 2 XL absorb prin conectorul USB-C o putere nu mai mare de 10.5W, iar din cauza algoritmului de încărcare non-liniar puterea absorbită scade progresiv după ce nivelul de încărcare al acumulatorului depăşeşte 65%. Astfel, timpul total de aşteptare poate ajunge la două ore şi jumătate, destul de mult pentru un acumulator de 3520 mAh cu suport pentru încărcare rapidă.

O posibilă explicaţie este că Google şi LG au ales o abordare mai conservatoare pentru încărcarea acumulatorilor de o capacitate identică celor întâlniţi şi în telefoanele Galaxy Note 7 pentru a evita problemele celui din urmă. Mult mai rezonabilă este însă explicaţia conform căreia viteza de încărcare a acumulatorului este limitată de temperatura acestuia, care nu trebuie să depăşească 45°C pentru a evita uzura accelerată şi reducerea duratei de viaţă.

Astfel, temperatura ambiantă şi abilitatea carcasei de a disipa căldura generată la interior pot influenţa semnificativ eficienţa funcţiei de încărcare rapidă, care ar putea să nu atingă potenţialul promis în anumite situaţii.

Momentan, Google nu a oferit o poziţie oficială pe tema problemelor semnalate de utilizatori.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult