Funcţia Deep Fusion duce componenta foto de pe iPhone 11 la următorul nivel. Comparaţie cu Note10+

07.10.2019
Funcţia Deep Fusion duce componenta foto de pe iPhone 11 la următorul nivel. Comparaţie cu Note10+

Tehnologia Deep Fusion, promisă de Apple în cadrul evenimentului de prezentare al noilor iPhone 11 promite să îmbunătăţească semnificativ calitatea fotografiilor realizate cu aceste dispozitive. Funcţia pentru cameră nu a fost însă disponibilă nici la lansare, nici după lansarea iOS 13.1, însă următorul update iOS 13.2 este deja în teste şi include Deep Fusion. Cei mai „curajoşi” de la Max Tech, care au instalat update-ul în versiune beta pe dispozitivele lor au făcut o comparaţie între fotografiile cu şi fără Deep Fusion, cât şi o comparaţie rapidă între iPhone 11 cu Deep Fusion şi un Galaxy Note 10+. Rezultatele sunt cel puţin interesante.

Este curios în primul rând modul în care Deep Fusion funcţionează. După cum este obiceiul celor de la Apple, această funcţie este complet automată. Deep Fusion poate fi dezactivat prin utilizarea unei alte funcţii noi, care permite fotografierea cu mai multe camere simultan, însă altfel este tot timpul activ. Totuşi, chiar şi aşa, Deep Fusion nu este aplicat tot timpul.

Se pare că Apple a realizat această tehnologie ca o alternativă la Smart HDR, tehnologia de procesare a fotografiilor care este folosită pe iPhone-uri în lumină puternică. Astfel, în lumină slabă, Apple captează mai multe cadre simultan, cu diverse expuneri şi combină aproape instant aceste cadre pentru a păstra mai multe detalii în fotografia finală. Singurul mod în care poţi vedea dacă Deep Fusion funcţionează sau nu este să intri repede în fotografiile recente şi să urmăreşti dacă poza se modifică după câteva secunde sau nu. Totuşi, Deep Fusion nu este activ şi pe fotografiile pe timp de noapte, sau pe fotografiile realizate cu camera ultra-wide.  

Astfel, noile iPhone 11 beneficiază pe camera principală şi pe cea cu zoom de Smart HDR în lumină puternică, Deep Fusion în lumină mai slabă şi de Night Mode pentru cadre nocturne. În timp ce Smart HDR şi Deep Fusion sunt funcţii complet automate, pentru Night Mode, Apple permite alegerea utilizării funcţiei, cât şi setarea timpului de expunere.

În comparaţie cu modul standard de fotografiere, detaliile sunt mult mai bine redate pe cu Deep Fusion, în timp ce comparaţia cu Note10+ este foarte interesantă, iPhone-ul ieşind clar câştigător în testele prezentate de Max Tech. Pentru mai multe detalii despre această tehnologie, urmăriţi clipul de mai sus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult