Galaxy A23, pregătit cu cameră foto de 50MP

30.11.2021
Galaxy A23, pregătit cu cameră foto de 50MP

Parte din oferta entry-level de telefoane Galaxy A, A22 este unul dintre cele mai populare telefoane Samsung din 2021 iar Galaxy A23 are toate șansele să-i calce pe urme.

Deși prețul la vânzare nu este cunoscut, înlocuitorul seriei A22 apare deja la bursa zvonurilor, A23 îmbunătățind aspecte cheie ale listei de specificații. Astfel, noul model este așteptat cu o cameră foto de 50MP (față de 48MP la modelul actual), probabil bazată pe un senzor optic de generație mai nouă.

Deși, lista completă cu specificații nu este cunoscută, este plauzibil ca Galaxy A23 să reprezinte un upgrade incremental pentru actualul model A22. Lansat în luna iunie, Galaxy A22 vine cu sistem triple-camera având senzor principal de 48MP, cameră ultrawide de 5MP și un senzor DoF de 2MP adăugat strict pentru completarea listei cu specificații. Deasupra ecranului decupat după modelul „picătură” găsim o cameră de 8MP. Este posibil ca rezoluția camerei frontale să crească la modelul A23, dar probabil că Samsung nu va renunța la decupajul tip „picătură”, aceasta fiind o soluție tehnică mai puțin costisitoare.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Galaxy A23 vine tot cu ecran de 6.5 inch de rezoluție HD+. Deși ecranul folosește tehnologie Super AMOLED, senzorul de amprentă vine montat tot pe rama laterală, aceasta fiind o soluție tehnică puțin costisitoare, dar care funcționează destul de bine și la modelul actual.

Pe lista dotărilor aproape confirmate mai intră și acumulatorul de 5000mAh, asistat cu tehnologie de încărcare rapidă, În schimb, este foarte posibil ca Samsung să elimine ieșirea jack 3.5mm pentru căști, tendința fiind observată și alți producători smartphone.

Dacă actualul model Galaxy A22 vine un chipset MediaTek Helio G80, putem aștepta ca succesorul A23 să depășească cel puțin nivelul acestuia de performanță. Din păcate, configurația folosită nu este cunoscută, deocamdată.

Galaxy A23 ar putea fi lansat cu un preț în jurul a 210 euro, la fel ca modelul actual, rămânând de văzut dacă Samsung va mai livra și o versiune fără 5G, la preț ceva mai redus, tendința observată la producătorul sud-coreean fiind de consolidare a ofertei smartphone, prin includerea conectivității 5G ca dotare standard pe noile modele de telefoane, inclusiv cele de la gama low-cost.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult