Galaxy A24, pregătit cu ecran AMOLED de 6.4” și chipsetul Helio G99

23.01.2023
Galaxy A24, pregătit cu ecran AMOLED de 6.4” și chipsetul Helio G99

Parte din oferta de telefoane entry-level a Samsung, Galaxy A24 ar putea fi unul dintre cele mai bine vândute modele Galaxy A din 2023, cu dotări precum ecran AMOLED FHD+ și design inspirat de seria Galaxy S23, însă la preț mult mai atractiv.

Deși prețul la vânzare nu este cunoscut, înlocuitorul seriei A23 apare deja în catalogul Geekbench, confirmând aspecte cheie ale listei de specificații. Astfel, noul model este așteptat cu o cameră foto de 48MP (50MP la modelul actual, dar cu un senzor inferior). Deși, lista completă cu specificații nu este cunoscută, este plauzibil ca Galaxy A24 să reprezinte un upgrade incremental pentru actualul model A23.

Lansat în luna martie a anului trecut, Galaxy A22 vine cu sistem triple-camera având senzor principal de 50MP, cameră ultrawide de 5MP și un senzor DoF de 2MP adăugat strict pentru completarea listei cu specificații. Deasupra ecranului decupat după modelul „picătură” găsim o cameră de 8MP. Știm deja că rezoluția camerei frontale se dublează la 16MP pentru Galaxy A24, însă principala noutate este ecranul AMOLED care renunță atât la decupajul tip „picătură”, dar și la „bărbia” inestetică de la partea de jos. Altfel spus, Galaxy A24 ar trebui să aibă un aspect cu adevărat modern, chiar dacă nu complet susținut și de performanțele oferite.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Galaxy A24 vine cu chipsetul MediaTek Helio G99 4G, oferind performanțe apropiate unui telefon Galaxy A52 de acum doi ani.

Pe lista dotărilor aproape confirmate mai intră și acumulatorul de 4000mAh, asistat cu tehnologie de încărcare rapidă (în limita puterii de 18W, prin USB-C). În schimb, este foarte posibil ca Samsung să elimine ieșirea jack 3.5mm pentru căști, tot mai puțin necesar în contextul unei piețe inundate de căști wireless la prețuri accesibile.

Galaxy A24 ar putea fi lansat cu un preț în jurul a 220 euro, poate chiar mai mult dacă Samsung decide să transfere consumatorilor efectele inflației și scumpirea generală a proviziilor de componente.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult