Galaxy A51, actualizat la Android 12

10.05.2022
Galaxy A51, actualizat la Android 12

Utilizatorii de Galaxy A51 au motive de bucurie, întrucât telefonul lor mid-range lansat în 2020 primește acum cea mai recentă versiune de software de la Samsung. La fel ca Galaxy A53, cel mai recent model din serie, Galaxy A51 rulează Acum Android 12 alături de interfața proprietară Samsung, One UI 4.1. Acesta este penultimul update de sistem al dispozitivului, deci ne putem aștepta la suport software pentru încă câțiva ani.

Galaxy A51 rulează același software precum Galaxy S22

Samsung a promis la lansarea Galaxy A51 că acest model va primi trei actualizări mari de sistem. Acesta a primit deja Android 11 anul trecut și face acum trecerea la Android 12, deci anul viitor va primi și Android 13. Acela va fi ultimul update major, înainte să rămână doar cu actualizările de securitate. Deja Samsung a pus telefonul pe lista dispozitivelor care primesc doar două actualizări pe an și actualizări de securitate trimestriale.

Anterior, Galaxy A51 primea actualizări trimestriale, așa cum primesc majoritatea telefoanelor companiei pentru primii doi ani de la lansare. Începând de acum însă, acestea trece la un ciclu de actualizări semestriale, ceea ce înseamnă că după trecerea la Android 13, ar mai primi doar două actualizări înainte de finalizarea ciclului de suport software.

Modelele din prezent, precum Galaxy A53, primesc actualizări de sistem pentru patru ani, în timp ce actualizările de securitate sunt garantate pentru primii cinci ani de la lansare. Această promisiune din partea Samsung este atât pentru modelele mid-range din gama Galaxy A, cât și pe modelele high-end din familiile Galaxy S și Galaxy Z, dar și pe majoritatea tabletelor companiei.

Actualizarea Galaxy A51 la Android 12 a început deja în SUA și Europa și ajunge și în alte regiuni precum Asia, America de Sud, Arabia Saudită și Africa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult