Galaxy A54 5G, deja listat pe GeekBench. Ar putea fi cel mai bine vândut telefon Samsung în 2023

12.12.2022
Galaxy A54 5G, deja listat pe GeekBench. Ar putea fi cel mai bine vândut telefon Samsung în 2023

Galaxy A53 5G este unul dintre cele mai bune smartphone-uri de medie din piață, oferind o configurație destul de bună pentru majoritatea cazurilor de utilizare, la un preț accesibil. În general, modelul „A5X” este cel mai bine vândut din din oferta Samsung în țările vestice, iar acum că ne pregătim de o nouă generație, modelul A54 5G va fi cu siguranță printre cele mai căutate de anul viitor. Se pare că un prototip al următorului model a fost deja testat cu GeekBench, acesta fiind deja listat în baza de date a benchmark-ului.

Galaxy A54 nu va fi un upgrade major la nivel de performanță brută

În general, noile modele Galaxy A se lansează în primăvară, deci Samsung ar trebui să fie în stadiile finale de dezvoltare pentru cel mai important model mid-range din portofoliul său. Galaxy A54 în varianta sa încă nefinalizată a obținut un scor nu tocmai impresionant în testul GeekBench, însă în grafic față de așteptările pentru un telefon care se va vinde, cel mai probabil, pe la 300 de euro.

Scorul Single-Core este de 766 puncte, iar cel Multi-Core de 2.599 puncte, adică aproape fix la jumătate față de un flagship din acest moment. Adevărul este însă că telefoanele de top din piață oferă mai multă performanță decât ar avea nevoie majoritatea utilizatorilor, deci ne putem aștepta la o experiență de utilizare bună de la Galaxy A54 5G.

galaxy a54 geekbench

Anul acesta, Galaxy A53 a fost bazat pe Exynos 1280, un procesor Samsung de medie, care s-a dovedit a fi cam lent în utilizare reală, chiar dacă era decent în testele sintetice. Modelul de față folosește un procesor S5-E8835, care pare a fi urașul acestui model, probabil numit Exynos 1380. Acesta folosește o configurație octa-core cu patru nuclee de performanță la 2,4 GHz și alte patru eficiente la 2 GHz, cu un GPU Mali-G68 și beneficiază de 6 sau 8 GB memorie RAM. Zvonurile vorbesc despre un telefon cu baterie de 5.100 mAh, cameră principală de 50 MP și un ecran de 6,4” la 120 Hz.

Modelul testat cu GeekBench folosește Android 13, cel mai probabil cu OneUI 5.0. Întrucât Samsung oferă patru actualizări de sistem, ne putem aștepta să vedem și Android 17 pe acest model, la momentul lansării acestei versiuni.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult