Galaxy A54 5G și Galaxy A34 5G, anunțate oficial de Samsung. Promit autonomie de peste 2 zile

15.03.2023
Galaxy A54 5G și Galaxy A34 5G, anunțate oficial de Samsung. Promit autonomie de peste 2 zile

Toate leak-urile din ultima perioadă despre modelele Galaxy A54 5G și A34 5G sugerau că o lansare oficială este aproape. Astăzi, 15 martie, Samsung a confirmat oficial lansarea celor două modele de smartphone-uri din gama sa mid-range. Acestea promit camere mai avansate, ecrane mai luminoase și autonomie mai bună decât modelele din trecut. Ba chiar est menționat faptul că te poți bucura de utilizare pentru mai mult de două zile.

Galaxy A54 este cel mai așteptat mid-range al anului

Modelul Galaxy A54 5G este probabil cel mai așteptat telefon mid-range al anului. Acesta beneficiază de un ecran AMOLED de 6,4”, o dimensiune ideală pentru cei care vor un telefon mare, dar nu cel mai mare din piață. Acesta este realizat pe baza unui panel OLED la 120 Hz. Modelul Galaxy A34 5G beneficiază în schimb de un ecran mai mare, de 6,6”. Caracteristicile sunt în rest similare, ambele beneficiind de o luminozitate îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei Vision Booster, pentru utilizare confortabilă în lumină puternică.

Procesorul este un model octa-core, în ambele situații. Samsung nu menționează ce model de procesor folosește, însă este vorba, cel mai probabil, despre modele Exynos din gama 1000.

Galaxy A54 5G este livrat cu 6 GB RAM și 128 GB stocare în varianta de bază, dar va fi livrat și în configurații 8+128 și 8+256 GB. De asemenea, acest model integrează un slot microSD, pentru extinderea spațiului de stocare cu până la 1TB în plus. Bateria de 5.000 mAh va asigura autonomia ridicată promisă de Samsung, iar sistemul de camere cu trei senzori pe spate promite fotografii mai bune decât anul trecut.

Avem un sistem cu o cameră principală de 50 megpixeli cu diafragmă f/1.8 și stabilizare optică, o cameră ultra-wide de 12 megapixeli f/2.2 cu focalizare fixă și o cameră macro de 5 megapixeli. Camera frontală are un senzor de 32 megapixeli f/2.2

Varianta A34 este similară, dar vine cu un sistem de camere inferior

Modelul Galaxy A34 5G diferă puțin la nivelul camerelor, însă vine cam cu aceleași caracteristici generale, în rest. Ecranul mai mare este o diferență minoră, de fapt, întrucât performanța este similară. Vizual, modelul A34 are un mic „notch” pentru camera frontală, pe când A54 are un „punch hole”. Din păcate, cu un ecran mai mare nu vine și o baterie mai mare. Și acest model tot cu un acumulator de 5.000 mAh este livrat. Și configurațiile de stocare și ram sunt identice.

Camera principală este una de 48 megapixeli (cu OIS) f/1.8, cea ultra-wide scade la 8 megapixeli, iar cea macro rămâne la fel. Pe față, Galaxy A34 5G vine cu o cameră de 13 megapixeli f/2.2 cu focalizare fixă.

Ambele modele sunt livrate cu Android 13 cu OneUI 5.1, cea mai nouă versiune de software de la Samsung, iar amândouă vor primi patru ani de actualizări de sistem și 5 ani de actualizări de securitate din momentul lansării. Practic, Galaxy A34 și A54 vor primi actualizări de software pe o perioadă aproape identică cu cea a modelelor din seria Galaxy S23, lansate în luna februarie. Cei care aleg aceste modele vor primi și 100 GB stocare în cloud-ul Microsoft 365 pe o perioadă de 6 luni.

Ce nu a anunțat însă Samsung este un preț oficial pentru aceste modele, și o dată de lansare exactă. Cel mai probabil însă, România este printre țările care vor primi acest telefon mai repede, fiind menționate „anumite țări” din Europa și Asia de Sud-Est pentru lansare în cursul lunii martie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult