Galaxy A70, stricat de update-ul la Android 10. Cum să te ferești

09.04.2020
Galaxy A70, stricat de update-ul la Android 10. Cum să te ferești

Samsung pare să aibă probleme din ce în ce mai mari în ultima perioadă referitoare la actualizările de software. După ce mai mulți utilizatori de Galaxy Note9 au început să descopere probleme cu ecranele telefoanelor în urma celui mai recent update software, acum utilizatorii modelului Galaxy A70, lansat anul trecut, au întâmpinat o problemă și mai gravă. Noul update, care aduce sistemul de operare la versiunea Android 10, poate strica anumite modele și este aproape imposibil de depistat dacă acesta se va mai aprinde sau nu înainte ca actualizarea să fie instalată.

Problema a fost raportată de utilizatorii din Olanda, conform SamMobile, și pare să afecteze doar o parte dintre variante. Se pare că modelul Galaxy A70 stricat este în varianta inițială, lansat un anumit model de placă de bază. Această componentă a fost schimbată pe modelele mai noi. Actualizarea la Android 10 pare însă să ia în calcul doar revizia hardware mai nouă, versiunea inițială fiind incompatibilă cu software-ul instalat.

Astfel, pentru că software-ul scrie o versiune nouă, dedicată altor componente, telefonul nu mai poate să detecteze dacă totul este în regulă, crezând probabil că nu are destulă energie în baterie. Din păcate, nici măcar cu telefonul în priză, acesta nu va porni, pentru că nu va permite alimentarea acumulatorului. Se pare că nu există nici o metodă sigură pentru a ști dacă telefonul va fi sau nu stricat și nici o rezolvare simplă pe cale software.

Cum să te ferești de update?

Dacă aveți un Galaxy A70 și primiți notificarea de actualizare la Android 10, cel mai bine ar fi să nu faceți update-ul și să așteptați până când Samsung rezolvă această problemă. Ideal ar fi ca pachetele pentru fiecare model de placă de bază în parte să fie lansate separat, sau software-ul din prezent să fie retras și înlocuit cu unul compatibil cu ambele revizii hardware.

Ce faci dacă ai un Galaxy A70 stricat deja?

Singura șansă a celor cu Galaxy A70 stricat de acest update este să le ducă la un centru de reparații Samsung, unde poate fi înlocuită placa de bază cu una funcțională. Acest lucru sugerează și că utilizatorii pot pierde și tot ceea ce au stocat pe telefon.

Momentan, Samsung nu a oferit detalii despre o posibilă rezolvare a acestei situații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult