Galaxy A82 5G va folosi un procesor Snapdragon high-end din generațiile mai vechi

04.03.2021
Galaxy A82 5G va folosi un procesor Snapdragon high-end din generațiile mai vechi

Samsung obișnuiește să creeze procesoare mid-range special pentru dispozitivele sale din gama Galaxy A, sau să folosească alternative din această gamă de la Qualcomm. Se pare însă că pentru următoarea generație de telefoane, compania va apela la oferta high-end mai veche din familia Snapdragon. Modelul Samsung Galaxy A82 5G, modelul de top al seriei care urmează să fie prezentat în viitorul apropiat, va fi echipat cu același procesor pe care l-am regăsit pe telefoane high-end din 2019.

Samsung va folosi un chipset Snapdragon 855+ pentru modelul Galaxy A82 5G

Listarea de pe GeekBench a modelului Galaxy A82 5G dezvăluie un smartphone semnificativ mai puternic decât ne-am fi așteptat. Vorbim despre un chipset Snapdragon 855+, modelul de top din 2019, care a stat la baza unora dintre cele mai avansate smartphone-uri, în special cele de gaming ale vremii, alături de 6 GB memorie RAM și un modem 5G. Astfel, scorul de 755 puncte în testul Single-Core și 2.630 în Multi-Core pare să fie în grafic pentru un model cu procesor mai vechi, dar totuși puternic. Practic, acest telefon va fi echivalent cu un high-end de acum 2 ani, însă va avea un avantaj major.

Galaxy A82 5G va fi livrat cu Android 11 preinstalat, ceva ce nu foarte multe telefoane primesc încă. De altfel, acesta va fi actualizat și pentru următorii câțiva ani pentru versiuni noi software, dar va primi și patru ani de actualizări de securitate, conform declarațiilor Samsung din ultima vreme.

galaxy a82 5g

Probabil că Samsung a ales utilizarea unor procesoare mai vechi dar încă destul de capabile pentru a oferi o experiență de utilizare de calitate pentru a scădea costurile de producție, dar și pentru că fabricile de procesoare sunt în acest moment la limită. Astfel, niște stocuri mai vechi de procesoare de la Qualcomm, sau producția unor cipuri pe 7nm, care costă mai puțin decât cele pe 5nm ar duce la prețuri mai mici pentru aceste modele.

Rămâne să vedem dacă Samsung va aplica această strategie și pe modelele inferioare din gama Galaxy A, sau dacă acelea vor folosi procesoare mai recente, dar mai puțin capabile.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult