Galaxy Fold 2 ar putea fi primul telefon premium care ascunde camera frontală sub suprafaţa activă a ecranului

17.02.2020
Galaxy Fold 2 ar putea fi primul telefon premium care ascunde camera frontală sub suprafaţa activă a ecranului

Samsung are deja în portofoliu două modele de telefoane cu ecran pliabil – Galaxy Fold şi Galaxy Z Flip. Niciunul nu excelează prin fiabilitate, sau un preţ de achiziţie mai bun decât competiţia. Cu toate acestea interesul arătat de cumpărători este la cote înalte, motiv mai mult decât suficient pentru continuarea ambelor serii.

Zvonit de ceva vreme, succesorul Galaxy Fold 2 ar fi dezvoltat deja în laboratoarele Samsung sub numele de cod Champ, având drept calendar de lansare intervalul Q3-2020 (luna iulie, potrivit uneia dintre surse).

Apărând ca o evoluţie naturală pentru actualul model Galaxy Fold, noul smartphone ar urma să crească diagonala ecranului de la 7.3” la 7.7”. Nu neapărat o veste bună, dat fiind preţul actual foarte piperat, suprafaţa mărită de afişare nu se traduce într-un cost de achiziţie şi mai mare.

Spre deosebire de modelul actual, Galaxy Fold 2 ar urma să primească un strat suplimentar pentru protejarea ecranului, luând forma unei folii din sticlă UTG (ultra-thin glass) menită să ţină departe zgârieturile superficiale cauzate utilizarea normală a telefonului, uşurând totodată curăţarea urmelor de amprente. Însă cea mai importantă inovaţie pare să fie ascunderea camerei frontale sub suprafaţa ecranului, eliminând nevoia pentru decupaje/perforaţii sau alte trucuri de design, cum este includerea unui ecran secundar care să asiste încadrarea imaginilor folosind camera foto plasată pe spatele telefonului.

Venind după lansarea fără cusur a modelului Galaxy Z Flip, introducerea lui Galaxy Fold 2 are şi scopul de a face uitate problemele avute cu primul model Galaxy Fold, conturând în jurul ofertei de telefoane pliabile o imagine de produse mai bine cizelate, care merită eticheta de telefoane premium.

Potrivit unei analize publicate de Strategy Analytics, vânzările de telefoane pliabile vor creşte de la un milion de unităţi în 2019 la 8 milioane în 2020 şi până la 100 de milioane de unităţi în 2025. În mod evident, Samsung nu poate neglija o piaţă cu atât de mult potenţial, diversificarea ofertei de telefoane pliabile către gama inferioară de preţuri fiind ca şi inevitabilă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult