Galaxy Fold Lite de la Samsung ar putea fi cel mai ieftin telefon pliabil

13.05.2020
Galaxy Fold Lite de la Samsung ar putea fi cel mai ieftin telefon pliabil

Prima generație de dispozitive cu ecrane pliabile nu a reușit să capteze atenția publicului foarte mult, însă companiile producătoare precum Samsung nici măcar nu se așteptau la asta inițial. Prețurile înalte și incertitudinea rezistenței în utilizare pe termen lung a ținut mulți utilizatori departe. În 2020 însă, este posibil să vedem o schimbare în strategia de lansare a celor de la Samsung, compania urmând să lanseze un Galaxy Fold Lite, o versiune de „buget” cu ecran pliabil, pe lângă un nou model premium.

Ce este un telefon pliabil de buget

Noile informații despre un model Galaxy Fold Lite vin din partea lui Max Weinbach, redactor pentru xda-developers. Acesta spune că acest dispozitiv ar putea „moșteni” o parte dintre capabilitățile hardware ale modelului Fold original, însă nu va fi unul de top. Pentru a reduce costurile de producție, Samsung ar putea apela la câteva componente mai vechi și mai ieftine.

În primul rând, Galaxy Fold Lite va fi un model 4G. Conectivitatea 5G este scumpă, întrucât necesită integrarea de componente în plus la interior, cât și utilizarea unor chipset-uri mai noi și mai scumpe. Noul Galaxy Fold Lite ar putea beneficia de un Snapdragon 855 sau 855+, asemeni Galaxy Fold și Galaxy Z Flip, chiar dacă zvonuri despre dispozitiv vorbesc despre un chipset Snapdragon 865. Incertitudinea legată de chipset este în primul rând strâns legată de faptul că cei de la Qualcomm nu vând cipuri 865 fără modem-uri 5G, deci ar fi imposibil ca Fold Lite să fie un model 4G cu acest hardware integrat.

O altă metodă de a scădea costurile de producție ar fi micșorarea ecranului exterior. Deja ecranul de pe Galaxy Fold era foarte mic și cumva la limita din punct de vedere al utilității, însă este o componentă scumpă. Astfel, Samsung ar putea integra un display mic, doar pentru afișarea orei și notificărilor, similar cu cel de pe Galaxy Z Flip.

samsung-galaxy-fold-lite-leaked

Există posibilitatea ca și la capitolul camere foto să existe compromisuri, întrucât Galaxy Fold Lite ar putea beneficia de hardware de pe modele Samsung din 2018, 2019 și 2020. Dacă folosește un procesor din 2019 și un display din 2020, probabil că pe partea foto va beneficia de senzori de pe Galaxy S9 sau Note9.

Display-ul pliabil va fi „moștenit” de la originalul Galaxy Fold, acesta fiind protejat doar de stratul din plastic de la exterior, spre diferență de Z Flip care are și un strat subțire de sticlă ultra-subțire. Alte detalii despre hardware ar fi 256 GB stocare standard și construcția din metal și sticlă în culori „mirror black” și „mirror purple”.

Cât va costa Galaxy Fold Lite

Ne așteptam inițial ca Galaxy Z Flip să fie un dispozitiv pliabil de buget, însă Samsung a ales să îl poziționeze în ofertă cu doar o treaptă mai jos decât modelul Galaxy Fold și cam pe aceeași treaptă cu flagship-ul S20 Ultra.

Galaxy Fold Lite ar putea fi însă primul telefon pliabil pe care mai mulți utilizatori îl vor testa, cel puțin. Prețul așteptat este de 1.100 de dolari, în comparație cu 2.000 de dolari pentru originalul Fold și 1.500 dolari pentru Galaxy Z Flip. De altfel, Motorola Razr, un model cu hardware mid-range și design clamshell, se vinde la un preț de 1.500 de dolari. Totuși, în ultima vreme, Motorola a scăzut prețul telefonului, oferind la operatori în SUA două telefoane Razr la preț de unul singur.

Astfel, Galaxy Fold Lite nu ar fi obligatoriu cea mai ieftină ofertă de pe piață atunci când va fi anunțat.

Când va anunța Samsung Galaxy Fold Lite

Următorul eveniment important de lansare pentru Samsung va avea loc probabil spre sfârșitul verii, în luna august. Atunci, compania va dezvălui cel mai probabil noua serie Galaxy Note20, alături de un model flagship pliabil: Galaxy Fold 2. Acel model va rămâne probabil foarte scump, cu un preț mai degrabă apropiat de 2.000 de dolari.

Pentru a oferi și o alternativă mai ieftină, Galaxy Fold Lite ar putea fi prezentat în cadrul aceluiași eveniment. Având în vedere că un Galaxy S20 are un preț oficial de pornire de 1.000 dolari, iar Galaxy S20+ de 1.100, un Galaxy Fold Lite la 1.100 dolari nu ar fi atât de „inaccesibil” pentru cei care vor un telefon premium mai diferit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult