Galaxy Gear în imagini – cum arată de fapt noul smartwatch produs de Samsung

Galaxy Gear în imagini - cum arată de fapt noul smartwatch produs de Samsung

Galaxy Gear, accesoriul de forma unui ceas de mână echipat cu sistem Android şi gândit pentru a funcţiona în strânsă legătură cu smartphone şi tablete Samsung, a fost surprins într-o primă serie de imagini neoficiale.

Samsung Galaxy Gear

Cu siluetă nu tocmai suplă şi dimensiuni potenţial incomode, Galaxy Gear nu pare a fi gadgetul de vis conturat în imaginaţia fanilor, motiv pentru care unii critici se grăbesc deja să-l eticheteze drept proiect eşuat. Totuşi, între timp au apărut şi unele zvonuri potrivit cărora dispozitivul surprins în imagini nu ar fi reprezentativ pentru aspectul şi funcţionalitatea produsului finit.

Potrivit sursei citate de cei de la GigaOm, acesta este doar prototipul unui dispozitiv nefinalizat, ce a fost distribuit partenerilor Samsung cu scopul a facilita dezvoltarea de aplicaţii compatibile cu formatul şi dimensiunea ecranului. În schimb, varianta finală Samsung Galaxy Gear ar urma să adăpostească ecranul de 2.5 inch într-o carcasă cu diametru de 3 inch, mult mai compactă şi mai bine finisată decât cea prezentată aici.

Samsung Galaxy Gear - carcasa este destul de groasă

Cât despre funcţionalitate, noi zvonuri anunţă folosirea sistemului Android 4.3 într-o versiune adaptată cu icon-uri supradimensionate şi sistem de notificări afişate pe tot ecranul. Tastatura Android de tip on-screen nu este disponibilă, pe motiv că ecranul cu diagonală 2.5 inch este prea mic pentru a permite introducerea de text. În schimb, Galaxy Gear se bazează pe conexiune Bluetooth LE (Low Energy) pentru a comunica cu aplicaţia client instalată pe tabletă sau samartphone, unde sunt prezentate funcţiile avansate şi majoritatea opţiunilor de configurare. Aplicaţiile compatibile Galaxy Gear sunt descărcate şi instalate tot prin intermediul aplicaţiei-client, apelând magazinul furnizat de Samsung.

Samsung Galaxy Gear

Potrivit zvonurilor, autonomia bateriei ar fi de aproximativ 24 ore în condiţiile unui regim de utilizare puţin solicitant şi aproximativ 10 ore la folosire intensivă. Însă pentru detalii complete va trebui să aşteptăm data de 4 septembrie, când Samsung va prezenta oficial telefonul Galaxy Note III alături de companionul Galaxy Gear.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult