Galaxy Note 5 ar putea ajunge în Europa în curând – Update

07.12.2015
Galaxy Note 5 ar putea ajunge în Europa în curând - Update

Update: Samsung a oferit o declaraţie oficială în legătură cu aceste zvonuri. Se pare că Note 5 nu va ajunge prea curând pe teritoriul Europei, eforturile fiind concentrate în jurul lui Galaxy S6 edge+:

„Prin lansarea seriei Galaxy Note în 2011, am creat o categorie nouă de dispozitive inteligente care a setat un nou standard în industrie, urmat de ceilalţi producători. Pentru consumatorii din Europa, portofoliul Samsung va fi centrat în jurul smartphone-ului Galaxy S6 edge+, astfel încât să putem răspunde cât mai bine nevoilor acestora.”

În ciuda popularităţii modelelor Galaxy Note, Samsung a decis să nu lanseze modelul Note 5 în Europa la sfârşitul lunii august. Phablet-ul a fost disponibil spre vânzare în toate celelalte regiuni în care compania coreană are o prezenţă considerabilă, însă europenii au fost nevoiti să recurgă la importuri, care sunt de obicei asociate cu taxe în plus. Se pare însă că de la începutul lui 2016 vom putea găsi Galaxy Note 5 în magazinele europene pe canal oficial.

În ciuda declaraţiilor anterioare ale oficialilor Samsung, care spuneau că „nu există planuri pentru lansarea acestui model pe teritoriul Europei”, noi informaţii neconfirmate sugerează că primii europeni care vor pune mâna pe Note 5 vor fi cetăţenii Marii Britanii. Samsung plănuieşte să lanseze phabletul în magazinele englezeşti chiar din luna ianuarie, urmând ca acesta să vină şi în restul ţărilor membre UE înainte de dezvăluirea unui noul model de smartphone din gama Galaxy. Zvonurile sugerează că Galaxy S7 va debuta chiar înainte de Mobile World Congress, în luna februarie, deci Note 5 ar putea fi lansat în restul Europei la scurt timp după debutul său în Anglia.

Desigur, preţul nu poate fi încă confirmat, însă cu siguranţă nu va fi mai mic decât cel al lui Samsung Galaxy S6 edge+. Cele două smartphone-uri integrează hardware similar, singurele diferenţe fiind ecranul curbat de pe edge+ şi stylus-ul S-Pen de pe Note 5. Dacă încă nu aţi importat cel mai nou phablet de la Samsung din ţările care l-au primi pe căi oficiale, poate că ar fi indicat să mai aşteptaţi până în ianuarie pentru a-l cumpăra la un preţ mai bun, fără extra taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult