Galaxy Note 5 primeşte Grace UX în Coreea de Sud, noua interfaţă dezvoltată pentru Note7

28.11.2016
Galaxy Note 5 primeşte Grace UX în Coreea de Sud, noua interfaţă dezvoltată pentru Note7

Samsung a renunţat la comercializarea lui Galaxy Note7 în urma problemelor tehnice pe care acest model le avea, însă tot software-ul dezvoltat pentru acesta urmează să ajungă într-un fel sau altul la utilizatorii de smartphone-uri produse de companie. După ce o parte dintre funcţiile sale au fost portate pe Galaxy S7 şi S7 Edge, utilizatorii de Galaxy Note 5 primesc acum noua interfaţă dezvoltată iniţial pentru Note7 numită Grace UX, care înlocuieşte deja bătrânul TouchWiz. Partea cea mai bună este că deja a început să fie trimisă prin update-uri OTA către utilizatorii din Coreea de Sud.

În timp ce interfaţa Grace UX abordează un nou stil grafic, mult mai aerisit şi cu o serie de funcţii noi, care nu se găseau pe TouchWiz, aceasta foloseşte în continuare Android Marshmallow 6.0.1 ca bază. Se pare că toate dispozitivele Samsung care vor fi lansate în viitorul apropiat vor beneficia de aceste îmbunătăţiri, probabil Galaxy S8 urmând să fie primul care va primi Grace UX cu Android 7.0 Marshmallow din fabrică.

Printre funcţiile noi disponibile pe noul software pentru Galaxy Note 5 în Coreea de Sud se regăsesc „Wide Selfie”, „Ultra Power Saving Mode”, „Smart Manager”, „Blue Light Filter” şi „Game Tools”. Interfaţa pare să folosească predominant culoarea albă pentru meniuri şi aplicaţiile proprietare. Momentan, doar dispozitivele comercializate prin intermediul operatorului Koreea Telecom au primit actualizarea software, însă este posibil ca foarte curând aceasta să fie lansată şi pentru restul de dispozitive Note 5 din Coreea de Sud.

Samsung nu a anunţat o dată oficială pentru lansarea Grace UX în alte regiuni sau pe alte dispozitive diferite de Galaxy Note 5, însă este foarte posibil ca lansarea să fie simultană cu cea a versiunii 7.0 de Android pe Galaxy S7 şi S7 Edge.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult