Galaxy Note 8 ar putea avea sistem dual-camera cu zoom optic şi cel mai mare ecran întâlnit la un smartphone Galaxy

Autori: Adrian Popa, Aurelian Mihai 16.05.2017
Galaxy Note 8 ar putea avea sistem dual-camera cu zoom optic şi cel mai mare ecran întâlnit la un smartphone Galaxy

Având în vedere suprafaţa apreciabilă oferită de ecranul telefoanelor Galaxy S8 şi S8 plus, existenţa unui model Galaxy Note 8 poate fi justificată doar oferind hardware superior şi un ecran mai mare decât putem obţine deja.

Deşi a avut parte de o primire călduroasă din partea fanilor, Galaxy S8 nu este în măsură să înlocuiască cu totul seria Galaxy Note, care ar putea oferi curând un nou model adresat celor care doresc să beneficieze de toată puterea unui smartphone cu sistem Android.

Ridiculizat la momentul lansării pentru ecranul său de 5.5”, primul model Galaxy Note s-a dovedit a fi un deschizător de drumuri pentru alţi producători care până atunci ezitau să facă saltul la o dimensiune mai mare ecranului. Problema este că Samsung produce deja două modele smartphone cu ecran gigant –  Galaxy S8 cu ecran de 5.8” şi Galaxy S8 Plus cu ecran de 6.2” – singura opţiune fiind de a duce şi mai departe conceptul phablet.

Potrivit informaţiilor circulate din rândul furnizorilor Samsung de componente, Galaxy Note 8 ar urma să primească un ecran de 6.3”, doar cu puţin mai mare decât cel folosit deja cu modelul Galaxy S8+. Deşi, judecând după diagonala ecranului, avem de-a face cu cel mai mare telefon Galaxy Note de până acum, în realitate carcasa acestuia ar putea fi la fel de mare sau mai mică decât întâlnim la predecesorul Note7.

În afară de ecranul care acoperă aproape integral partea din faţă şi lateralul carcasei, Galaxy Note 8 ar putea ar putea aduce şi primul sistem dual-camera oferit pe un telefon Samsung. Potrivit informaţiilor circulate în presa sud-coreeană, Note 8 ar urma să dispună de o cameră foto de 12MP cu lentile Wide şi cameră de 13MP cu suport pentru zoom optic 3X.