Galaxy Note 9, aşteptat pentru lansare în luna iulie

Galaxy Note 9, aşteptat pentru lansare în luna iulie

Presat de vânzările slabe obţinute cu seria Galaxy S9 şi apariţia unei noi game de telefoane iPhone la începutul acestei toamne, Samsung grăbeşte lansarea seriei Galaxy Note 9, ba chiar va aduce pe piaţă două versiuni distincte ale acestuia.

Apărut deja în catalogul de produse acceptate pentru certificare de către Ministerul Industriei şi Tehnologia Informaţiei (CMIIT) din China, Galaxy Note 9 s-ar putea afla la numai 3 luni distanţă de anunţul oficial de lansare.

Tradiţional, Samsung dezvăluie următoarea serie Galaxy Note spre finalul lunii august sau prima parte a lunii septembrie, eventual, sincronizând evenimentul de lansare cu expoziţia IFA Berlin. Însă vânzările slabe obţinute cu telefoanele Galaxy S9 impun ajustarea acestui calendar, în speranţa de a ameliora veniturile obţinute în perioada verii.

Pregătit în două ediţii, purtând numele de cod SM-N9600 şi SM-N9608, Galaxy Note 9 este aşteptat să folosească aceeaşi pereche de chipseturi Snapdragon 845 / Exynos 9810 întâlnită şi la seria Galaxy S9. Samsung nu prea lasă loc de interpretări în privinţa cantităţii de memorie RAM, care aproape sigur nu va depăşi 6GB.

Din păcate lansarea timpurie ar putea veni cu unele compromisuri, Samsung renunţând la folosirea senzorului de amprente plasat sub suprafaţa ecranului.

Potrivit unor zvonuri rămase deocamdată neconfirmate, Samsung ar putea devansa lansarea Galaxy Note 9 pentru a face loc modelului Galaxy X, primul smartphone cu ecran pliabil din oferta companiei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult