Galaxy Note Edge va fi o ediţie limitată de phablet Samsung

Galaxy Note Edge va fi o ediţie limitată de phablet Samsung

La evenimentul Unpacked de la IFA 2014, Samsung a prezentat două modele de Galaxy Note. Note 4 a fost starul acelui show, cea mai multă atenţie fiind îndreptată către noua generaţie de phablet-uri ale companiei, însă Note Edge a fost cea mai mare surpriză, fiind cel de-al doilea dispozitiv al companiei cu display curbat. Din păcate însă, nu foarte mulţi vor avea ocazia să pună mâna pe un asemenea telefon.

Samsung a confirmat că noul Galaxy Note Edge nu va fi disponibil în cantităţi mari, fiind mai degrabă o ediţie limitată. Acest model nici măcar nu este produs pe liniile obişnuite de asamblare în masă. Este un nou concept pe care compania îl oferă spre vânzare, asemeni modelului Galaxy Round de anul trecut. Noul phablet va fi disponibil mai întâi în Coreea de Sud, urmând ca apoi să fie (probabil) lansat şi pe alte pieţe.

Se pare că motivul din spatele acestei decizii este ca şi în cazul lui Galaxy Round, display-ul curbat, a cărui producţie costă foarte mult în acest moment. Costurile ar scădea dacă telefonul ar fi produs în cantităţi mari, însă nici publicul ţintă nu pare să se înghesuie să cumpere un dispozitiv cu ecran pe margine.

Circulă zvonuri care spun că Note Edge ar putea să nu fie lansat în Statele Unite ale Americii, ceea ce scade şansele semnificativ să vedem la vânzare acest model de phablet pe piaţa din România. Cu toate acestea, nu foarte mulţi fani au motive de îngrijorare, întrucât Edge este doar un Note 4 cu un ecran mai ciudat. În cazul în care puteţi trăi fără notificări pe partea din dreapta a telefonului, phabletul din generaţia a patra de la Samsung este la fel de bun şi mai mult ca sigur, mai ieftin. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult