Galaxy Note10 Pro în primele imagini neoficiale: are ecran foarte mare şi nu are jack de căşti

10.06.2019
Galaxy Note10 Pro în primele imagini neoficiale: are ecran foarte mare şi nu are jack de căşti

Săptămâna trecută am văzut primele imagini 3D realizate conform specificaţiilor noului Galaxy Note10, iar acum avem la îndemână imagini similare cu un nou model, mai mare. Este vorba despre ceea ce este numit momentan Galaxy Note10 Pro de la Samsung, o variantă cu ecran mai mare şi un acumulator sensibil crescut, care să ofere o autonomie superioară. Imaginile de faţă demonstrează şi câteva diferenţe minore faţă de modelul obişnuit.

În timp ce la nivel de design, Note10 Pro pare să fie similar din toate punctele de vedere cu varianta mică, la interior vor exista câteva diferenţe. În primul rând, panoul Infinity-O Dynamic AMOLED va beneficia de o diagonală de 6,75”, cu aceeaşi rezoluţie QHD+. Apoi avem camera foto de pe spate, care primeşte un senzor în plus, probabil unul de tip TOF (Time-of-Flight). Astfel, camera principală va beneficia de patru senzori, într-o manieră similară cu Galaxy S10 5G.

Probabil că acest model va împrumuta şi alte elemente de la modelul 5G, precum acumulatorul de 4.500 mAh, cel mai mare de pe un dispozitiv mobil de la Samsung de până acum.

În rest, avem de a face cu aceleaşi noutăţi: lipsa unui jack de căşti, prezenţa unui port infraroşu în partea de sus, lipsa unui buton pe partea din dreapta şi o singură cameră foto frontală. Se pare că Samsung a decis să păstreze un decupaj cât mai mic în display, poziţionând de data camera pe centru, nu într-unul dintre colţurile telefonului.

La nivel de configuraţie, ne putem aştepta la hardware similar cu cel din generaţia S10. Avem Snapdragon 855 sau Exynos 9820 (în funcţie de regiune), 8 sau 12 GB memorie RAM şi probabil minimum 128 GB stocare cu limita superioară de 1 TB. Nu au apărut încă informaţii neoficiale despre preţ, însă în general modelul Note este mai scump în fiecare an decât modelul S10 de top.

Galaxy Note9 a debutat la 1.000 de dolari/euro, iar anul acesta este aşteptat modelul Galaxy Note10 standard la un preţ similar. Pentru varianta Pro, există posibilitatea ca Samsung să ceară chiar mai mult, la fel cum Apple cere 100 de dolari în plus pentru modelul XS Max.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult