Galaxy Note8 nu mai primește actualizări lunare de securitate. Galaxy J7 Prime nu mai primește deloc

07.10.2020
Galaxy Note8 nu mai primește actualizări lunare de securitate. Galaxy J7 Prime nu mai primește deloc

Samsung Galaxy Note8 a fost un smartphone extrem de apreciat la momentul lansării și unul care poate fi folosit fără probleme și astăzi, hardware-ul său fiind în continuare capabil să ruleze chiar și cele mai pretențioase aplicații de Android din prezent. Din păcate însă, „vârsta” lui a depășit deja perioada de suport pe care Samsung o oferă pentru smartphone-urile sale, așa că de acum, acest model va fi mutat pe un ciclu de udate de securitate mai rar. Acesta este însă un caz fericit, întrucât alte modele sunt scoase de tot de pe lista de telefoane cu suport software.

Utilizatorii de Galaxy Note8 vor putea actualiza telefonul doar o dată la trei luni

Samsung a anunțat că modelul Galaxy Note8, modelul său flagship din 2017, nu va mai primi actualizările de securitate lunare, așa cum a primit în ultimii trei ani. De acum înainte și probabil doar până anul viitor, modelul Note8 va primi câte un update trimestrial, care va adăuga toate îmbunătățirile de securitate dezvoltate de Google pentru platforma Android. Astfel, dacă ai cumpărat un telefon Samsung de top acum trei ani, te poți încă bucura de el măcar încă un an, știind că va fi în continuare bine securizat.

Singurul lucru care ar putea fi dezamăgitor pe Galaxy Note8 în 2020 ar putea fi consumul de baterie și autonomia în general. Acesta folosește în Europa un chipset Exynos 8895 pe 10nm, care nu era nici la vremea respectivă tocmai un model care să fie foarte eficient în consum. Dar nici capacitatea acumulatorului nu ajută. După dezastrul Galaxy Note7 din anul precedent, Samsung a ales să folosească  un acumulator mai mic pe Note8, alegând o capacitate modestă, de numai 3.300 mAh. Cu o utilizare normală în ultimii trei ani, probabil că acel acumulator nu mai ține foarte bine. Poate că dacă încă folosiți un Galaxy Note8, ar fi o idee bună să înlocuiți acumulatorul la un service autorizat.

Galaxy J7 Prime, un model de buget, a primit patru ani de actualizări

Dacă folosiți însă un Galaxy J7 Prime, smartphone din gama inferioară de la Samsung, însă unul foarte popular în rândul utilizatorilor, Samsung a anunțat că va opri complet actualizările de securitate pentru acest model. Este de apreciat însă că Samsung a lansat actualizări pentru acest model timp de patru ani, ceva ce nu ne-am fi așteptat pentru un dispozitiv de buget.

Cei care cumpără telefoane Samsung din seriile Galaxy S sau Galaxy Note de anul acesta sau au deja unul de anul trecut, vor primi garantat actualizări de sistem timp de trei ani și cel puțin patru ani de actualizări de securitate pe aceste modele din partea Samsung.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult