Galaxy Note8 primeşte funcţii de pe Galaxy Note9 într-un update de software

14.09.2018
Galaxy Note8 primeşte funcţii de pe Galaxy Note9 într-un update de software

Galaxy Note9 este un smartphone impresionant, chiar dacă puţin prea familiar, însă cei care au deja un dispozitiv lansat în ultimul an şi jumătate de la Samsung precum un Galaxy S8, Note8 sau S9, nu au foarte motive să facă upgrade-ul. Se pare că şi Samsung a ajuns la aceeaşi concluzie, oferind câteva dintre funcţiile exclusive ale acestuia şi utilizatorilor de Note8 printr-o actualizare software.

Conform xda-developers, noul update pentru Galaxy Note8, care a început deja să apară pe dispozitivele unora dintre utilizatori (însă care nu este disponibil pentru toţi), adaugă două capabilităţi aplicaţiei de cameră, care au debutat iniţial pe Galaxy S9 şi au fost prezente şi pe Galaxy Note9 încă de la lansare. Pachetul software include şi alte câteva îmbunătăţiri la nivel de performanţă, stabilitate şi securitate, lucruri pe care ne-am obişnuit deja să le întâlnim la fiecare update.

Cele două funcţii noi sunt Super Slow-Motion, adică posibilitatea de a înregistra clipuri video la 960 de cadre pe secundă în rezoluţie 720p şi AR Emoji, tehnologia care transformă utilizatorul într-un personaj animat personalizat, care poate fi folosit pentru înregistrarea de animaţi video sau trimiterea de reacţii în format GIF pe reţelele de socializare.

Tot la capitolul funcţionalitate nouă intră şi posibilitatea de a folosi telefonul în mod landscape în meniul principal, cât şi capabilitatea de a folosi fundaluri animate.

Momentan doar o parte dintre utilizatorii de Note8 din Franţa au primit acest update, însă cu siguranţă acesta va fi disponibil în toate regiunile în zilele şi săptămânile următoare. În cazul în care astfel de v-ar fi convins să faceţi trecerea la noul Galaxy Note9, acum puteţi păstra „vechiul” Note8 puţin mai mult. Desigur, adevăratul upgrade semnificativ al noului dispozitiv este autonomia, ceva ce nu poate fi adăugat printr-un simplu update.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult