Galaxy S10 Lite apare în arhiva cu rezultate Geekbench, confirmând o parte dintre specificaţii

31.10.2019
Galaxy S10 Lite apare în arhiva cu rezultate Geekbench,  confirmând o parte dintre specificaţii

Samsung a lansat deja toate modelele flagship pregătite pentru anul 2019, Galaxy Fold închizând cercul deschis în această primăvară prin dezvăluirea seriei Galaxy S10. Acum rămâne doar de acoprit nişele de piaţă unde se mai află cumpărători indecişi, care s-ar putea lăsa convinşi cu oferta unui smaphone aproape la fel de performant ca un vârf de gamă, dar mai ieftin.

Zvonită de ceva timp, versiunea „Lite” a modelului Galaxy S10 ar putea să vadă lumina zilei cât de curând, un prototip cu semnalmentele acestuia apărând în arhiva cu rezultate Geekbench. Cu nume de cod SM-G770F, presupusul model Galaxy S10 Lite vine echipat cu acelaşi chipset Snapdragon 855 ca şi modelul de top, preluând până şi cantitatea de 8GB memorie RAM. În aceste condiţii, care e diferenţa faţă de seria SM-G970 (Galaxy S10)?

Echipat cu 8GB memorie RAM, noul smartphone este chiar mai bine dotat decât modelul Galaxy S10e deja lansat, fapt ce indică o poziţionare între modelul standard Galaxy S10 şi varianta S10e. Este posibil ca noul model să fie adresat doar anumitor pieţe de desfacere unde Galaxy S10e nu este disponibil, sau avem de-a face cu un produs adresat amatorilor de jocuri Android care nu dispun de bugetul necesar achiziţionării modelului de top.

Cert este că noul smartphone apare rulând direct Android 10, un firmware aşteptat să fie livrat de Samsung împreună cu versiunea finală a interfeţei One UI 2. Încă la stadiul de dezvoltare, această combinaţie de firmware nu este aşteptată mai devreme de începutul anului viitor.

Astfel, este posibil ca presupusul model Galaxy S10 Lite să fie de fapt un produs de buget aparţinând familiei Galaxy S11 sau Galaxy A, creat prin „împachetarea” unor componente hardware aparţinând generaţiei smartphone anterioare într-o carcasă cu aspect modern.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult