Galaxy S10 Lite primeşte un update important pentru cameră. Are acum stabilizare Super Steady în rezoluţie 4K

04.03.2020
Galaxy S10 Lite primeşte un update important pentru cameră. Are acum stabilizare Super Steady în rezoluţie 4K

Galaxy S10 Lite este un smartphone care încă nu şi-a dovedit rostul în piaţă. Încă există stocuri suficiente de dispozitive Galaxy S10, telefoane ceva mai bine dotate din punct de vedere hardware, în timp ce seria S20 tocmai a fost lansată, cu specificaţii hardware şi mai atractive, la preţuri nu foarte mari în comparaţie. Samsung are însă încredere în acest model şi oferă deja un update de software care îi îmbunătăţeşte capabilităţile de captură foto şi video.

Probabil cea mai mare diferenţă între Galaxy S10 şi S10 Lite este la nivelul camerei foto, varianta veche fiind echipată cu tehnologii mai performante precum o diafragmă variabilă şi senzori mai puternici. Se pare însă că Samsung crede că şi camerele de pe S10 Lite pot oferi capabilităţi de top, chiar dacă senzorii săi sunt în teorie dintr-o gamă inferioară.

Cel mai nou update de software pentru Galaxy S10 Lite, care vine la pachet cu update-ul de securitate pentru luna februarie 2020, adaugă câteva noi funcţii şi îmbunătăţeşte altele. De exemplu, Galaxy S10 Lite poate acum să filmeze în rezoluţie 4K folosind tehnologia de stabilizare Super Steady, care era până în prezent disponibilă doar în rezoluţie Full HD. Aceasta stabilizează materialul în mod digital. De asemenea, în anumite regiuni, telefonul filma doar în rezoluţie 4K la 30 de cadre pe secundă, iar Samsung a activat acum şi pe acele modele filmarea în 4K la 60 de cadre pe secundă.

Alte îmbunătăţiri vin la nivelul capturii foto, cât şi la stabilitatea aplicaţiei de cameră. Se pare că au existat şi câteva probleme legate de performanţa senzorului de amprentă al telefonului, iar noul update îmbunătăţeşte şi viteza de deblocare. Desigur, Samsung menţionează şi alte îmbunătăţiri la nivel software precum îmbunătăţirea stabilităţii şi rezolvarea unor mici probleme pe care utilizatorii le-ar putea întâlni.

Noul update pentru Galaxy S10 Lite are 416 MB şi ar trebui să ajungă pe telefoanele din toată lumea în următoarele câteva zile sau săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult