Galaxy S20, reclamat pentru defectarea ecranului

15.07.2021
Galaxy S20, reclamat pentru defectarea ecranului

Aparent, ecranul Dynamic AMOLED de pe telefoanele Galaxy S20 ar avea unele probleme de fiabilitate, manifestate prin defectarea subită la puțin peste un an de la cumpărare.

Cu siguranță, cea mai expusă componentă, ecranul dispozitivelor smartphone este permanent expus la torsionări și apăsări în timp ce purtăm telefonul în buzunar, lovituri accidentale, radiației solare și zgârieturilor. Cu toate acestea, un smartphone bine construit poate rezista ani de zile fără a avea probleme cu ecranul, acumulatorul fiind de regulă componenta care se uzează și cedează prima.

Din păcate, în cazul telefoanelor Galaxy S20, ecranul AMOLED pare să fie componenta mai vulnerabilă, un număr tot mai mare de utilizatori semnalând probleme de funcționare apărute fără un motiv anume.

Încă de la lansare, o parte dintre utilizatorii modelului Galaxy S20 Ultra au reclamat simptome în care ecranul căpăta o tentă de verde, sesizabilă mai ales pe imaginile cu fundal închis. Aparent, colorarea ecranului în verde se manifestă atunci când rata de afișare este setată la 120Hz, iar luminozitatea mai mică de 30%. Rezolvarea propusă de Samsung a fost un patch firmware, care chiar a îndreptat problema pentru vasta majoritate a utilizatorilor, un mic număr de telefoane fiind, ce-i drept, înlocuite pe garanție.

Astfel, problemele cu ecranul nu sunt chiar nemaiîntâlnite la dispozitive smartphone, însă de cele mai multe ori acestea sunt bug-uri corectabile prin optimizări la nivel de firmware. Totuși, de data aceasta, defectul manifestat după aproximativ un an de utilizare par să aibă drept cauză o problemă la nivel de hardware.

defectarea ecranului Galaxy S20

Problemele cu defectarea ecranului par să afecteze Galaxy S20 + și Galaxy S20 Ultra mai mult decât modelul de bază și, din păcate, Samsung nu oferă o soluție oficială. Astfel, soluționarea defectului pe garanție ține de bunăvoința reprezentanților centrelor de service autorizate, șansele ca înlocuirea ecranului să fie respinsă din motive imputabile consumatorilor (lovirea, zgârierea ecranului) sunt destul de mari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult