Galaxy S21 FE, livrat direct cu Android 12. Bonus: suport oficial până la Android 15

09.12.2021
Galaxy S21 FE, livrat direct cu Android 12. Bonus: suport oficial până la Android 15

Galaxy S21 FE va avea lansarea cu câteva luni mai târziu decât modelul premium S21, iar asta e un avantaj mai mare decât ar părea la prima impresie. Livrat cu Android 12 deja instalat, noul model FE vine cu suport software garantat pentru un an în plus. Cel puțin teoretic, asta garantează accesul până la actualizarea Android 15.

Cel puțin în forma actuală, promisiunea Samsung privind suportul software se oprește la 4 ani de actualizări garantate la cea mai recentă versiune de Android, plus alți câțiva ani cu acces la actualizări de securitate esențiale.  Dacă va fi lansat în 2022, atunci calendarul de suport garantat pentru Galaxy S21 FE se oprește abia la finalul lui 2026, dup ce Google va fi lansat deja revizia Android 15.

Potrivit surselor citate de specialiștii în zvonuri de la SamMogile, Samsung ar fi decis să livreze noul FE cu versiunea de firmware deja finalizată pentru actualul flagship S21, renunțând să mai dezvolte în mod inutil firmware-ul bazat pe Android 11, doar pentru a livra actualizarea la One UI 4.0 imediat după anunțul de lansare al telefonului.

Cu siguranță nu ar da bine ca Galaxy S21 FE să primească acces la încă o revizie majoră de Android, în timp cumpărătorii versiunii mai scumpe a telefonului rămân fără acest „beneficiu”. Deși au date de lansare care diferă semnificativ, S21 și S21 FE fac până la urmă parte din aceeași „familie” Galaxy S21. Prin urmare, este perfect plauzibil ca Samsung să extindă în mod formal perioada de suport tehnic, consolidând-uși astfel reputația de brand premium.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult