Galaxy S22 ar putea renunța la finisajele premium în schimbul unui preț mai accesibil

15.06.2021
Galaxy S22 ar putea renunța la finisajele premium în schimbul unui preț mai accesibil

Exceptând modelul Ultra, Galaxy S22 pare că se va apropia și mai mult de seria Galaxy A, schimbând finisajele din metal și sticlă cu plastic rezistent, promițând aceeași experiență în utilizare la un cost mai mic.

Deși mai sunt câteva luni până la lansarea noii serii Galaxy S22, zvonurile circulă deja, indicând posibile tăieri de costuri pentru noua serie Galaxy. Astfel, după ce a aplicat cu succes rețeta pentru seria Galaxy A, Samsung pare că va substitui și pentru telefoanele din gama superioară finisajele din sticlă și metal, cu unele aproape premium. Potrivit ultimelor zvonuri, în loc de metal cromat vom avea plastic cu aspect cromat, iar în loc de sticlă vom aveam policarbonat ceva mai rezistent. La fel ca anul acesta, va fi exceptat modelul Galaxy Ultra, Samsung dorind să livreze o experiență premium veritabilă pe măcar unul dintre modele din gamă.

Ce-i drept, sticla prezintă anumite dezavantaje care sunt rezolvate cu brio de alternativa low-cost, policarbonatul fiind deopotrivă mai ușor și mai puțin predispus la a se fisura dacă scapi telefonul pe jos. Totuși, cel din urmă se va zgâria, păta sau toci mai repede în cazul unei utilizări neglijente.

Pe de o parte, diferențierea clară a finisajelor poziționează modelul Galaxy S22 Ultra într-o categorie aparte, Samsung putând justifica mai ușor prețul cerut. În schimb, versiunile Galaxy S22 mai puțin ambițioase vor avea costuri de fabricație mai mici, care se vor regăsi (sau nu) în prețul retail.

Între timp, trebuie să recunoaștem că „policarbonatul ranforsat” și finisajele minimaliste selectate pentru carcasa ultimelor modele Galaxy A nu au fost o alegere rea, utilizatorii apreciind mai degrabă rezistența crescută la amprente și senzația de telefon mai ușor.

Tot din zvonuri aflăm și că Samsung ar fi selectat pentru Galaxy S22 Ultra un ecran LTPO (OLED) cu diagonală de 6.8 inch, egalând actualul model S21 Ultra. Un alt zvon sugerează și un parteneriat cu producătorul de aparate foto Olympus, vizând producerea modulelor pentru camera foto.

Din păcate, se pare că nici următoarea generație de telefoane Galaxy nu face trecerea la camere foto de tip under-screen, niciuna dintre tehnologiile disponibile oferind un nivel al costurilor de implementare și calitate a imaginii satisfăcător. Totuși, Samsung ar putea face acest pas pentru modelul Galaxy Z Fold 3.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult