Galaxy S23, pregătit cu o listă foarte „subțire” de îmbunătățiri

26.09.2022
Galaxy S23, pregătit cu o listă foarte „subțire” de îmbunătățiri
Foto: Samsung Galaxy S22

Semănând tot mai mult cu rivalul Apple, Samsung ar fi pregătit următoarea serie Galaxy S23 doar ca pe un upgrade incremental adus actualei generații Galaxy S22, livrând performanțe crescute din pachetul unui produs rămas în mare parte neschimbat.

Probabil, îngrijorați de evoluția incertă a economiei globale și cererea tot mai slabă pentru dispozitive smartphone, sud-coreenii de la Samsung ar fi ales cea mai puțin riscantă abordare cu putință, renunțând la orice inovație care ar putea periclita buna dispoziție a acționarilor și mergând pe o rețetă „a la Apple”.

Potrivit informațiilor furnizate de @IceUniverse, o sursă de zvonuri cu reputație dovedită pe subiectul produselor Samsung, sud-coreeni nu au schimbat mai nimic în designul Galaxy S23 și S23+, în afară de chipset. Singurul care aduce puțină inovație și la partea designului exterior ar fi Galaxy S23 Ultra, corectând unele aspecte contestate la modelul actual, precum ecranul principal și camera foto principală.

Adăugând la sentimentul general al comunității tehnologice, cum că evoluția smartphone-urilor a devenit cam plictisitoare în ultimii doi ani, dezvăluirile făcute vin să tempereze așteptările fanilor pentru a „reinventare” a gamei de telefoane Galaxy S. Exceptând corectarea unor aspecte esențiale, precum consumul cam mare al bateriei și tendința de supraîncălzire în jocuri, următoarea generație de chipseturi pentru Android nu poate îmbunătăți prea mult experiența oferită utilizatorilor, performanțele actuale fiind deja suficiente pentru aproape orice scenariu de multitasking. Includerea unor camere foto și mai performante, eventual, cu mai mulți megapixeli decât întâlnim la actuala generație iPhone 14. ar putea ajuta. Însă chiar și așa, vorbim doar despre consolidarea actualei baze de fani, lipsind acel gen de inovație ieșită din tipar, care să atragă cumpărătorii rămași indeciși.

Din perspectiva consumatorilor care nu sunt neapărat fani Samsung, sud-coreenii par să fi abandonat ambițiile de a aduce inovație reală pe nișa smartphone-urilor convenționale, mizând pe noua gamă de telefoane pliabile de parcă acestea ar reprezenta un succes garantat, anticipând deja „pensionarea” gamei de telefoane Galaxy S.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult