Galaxy S23 primește o nouă funcție foto printr-un update de software

09.05.2023
Galaxy S23 primește o nouă funcție foto printr-un update de software

Faptul că Samsung tot adaugă sau îmbunătățește funcțiile foto de pe noile modele Galaxy S23 ar putea însemna două lucruri. Pe de-o parte, compania oferă suport software de calitate, crescând practic valoarea achiziției fanilor pe parcursul utilizării. Pe de altă parte, poate că software-ul acestor modele la capitolul cameră nu era tocmai gata pentru lansare la începutul acestui an. Cert este că utilizatorii de Galaxy S23 vor primi o nouă funcție pentru modul portret, pe care nu o aveau în trecut.

Modelele Galaxy S23 vor fi actualizate în curând cu o nouă funcție în aplicația de cameră

Reprezentanții Samsung au confirmat pe forumurile oficiale ale companiei că un update viitor va adăuga un nou mod de fotografiere în aplicația de cameră. Este vorba despre posibilitatea de a realiza fotografii portret și cu zoom 2x, ceva ce nu era posibil până acum. Galaxy S23 oferă doar opțiunile de 1x pe camera principală și 3x pe camera secundară cu zoom optic.

Pentru zoom 2x, modul portret va folosi tot camera principală, însă va face un zoom prin crop. S-a demonstrat că mărirea de două ori pe senzori de calitate înaltă produce rezultate comparabile cu un zoom 2x optic, așa că nu ar trebui să se observe o degradare a calității imaginii. Desigur, Samsung va adăuga puțină procesare după realizarea fotografiei, în primul rând pentru aplicarea efectului de blur în spatele subiectului, iar apoi pentru a asigura că fotografiile nu pierd detalii în acest proces.

Acest mod de fotografiere va fi lansat în curând pe modelele Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra, însă va veni, mai târziu și pe modele mai vechi ale companiei, precum seria Galaxy S22 și flagship-ul pliabil Galaxy Z Flold4, lansat în vara anului trecut.

Recent, Samsung a lansat și funcția de astrografie pe modele mai vechi de smartphone-uri, deci suportul pentru funcții foto pare să fie unul de lungă durată. Asta înseamnă că ne putem aștepta ca noile funcții software de pe următoarea gamă flagship, S24, să ajungă anul viitor și pe variantele S23 din prezent.

sursa: Samsung

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult