Galaxy S24 Plus primește rezultate Geekbench și câteva detalii despre specificații

01.08.2023
Galaxy S24 Plus primește rezultate Geekbench și câteva detalii despre specificații

Deși nu este așteptat mai devreme de începutul anului viitor, Galaxy S24 Plus a apărut deja în arhiva cu rezultate Geekbench, testele neoficiale relevând performanțele Snapdragon 8 Gen 3, un chipset încă neanunțat de producătorul Qualcomm.

În timp ce unele zvonuri arată că Samsung pregătește o revenire în forță pentru familia de chipseturi Exynos, versiunea Galaxy S24 Plus rezervată cel mai probabil pieței din Statele Unite a apărut în catalogul Geekbench cu teste de performanță.

Telefonul rulează deja versiunea Android 14 și pare să fie un prototip timpuriu pentru următoarea serie Galaxy S. Astfel, este probabil prea devreme să vorbim despre un nivel de performanță reprezentativ, partea de hardware dar și cea de software fiind încă la un nivel timpuriu, lipsind optimizările aplicate de obicei după ce hardware-ul a ajuns deja la forma finală.

Galaxy S24 Plus Geekbench

Astfel, momentan putem vorbi doar despre un salt de performanță relativ modest, care apropie Galaxy S24 de nivelul actualei generații iPhone 14 Pro, însă fără stabili un avantaj concludent.

Potrivit datelor colectate automat, noul chipset Snapdragon 8 Gen 3 vine cu un nucleu principal Cortex-X4, mai puternic decât soluția Cortex-X3 folosită cu seria Gen 2 dar frecvență boost limitată la 3.3GHz. Astfel, noul chipset Gen 3 pare să optimizeze mai mult pentru îmbunătățirea consumului de energie, decât pe maximizarea cu orice preț a performanțelor obținute. Mai întâlnim și un cluster cu trei nuclee Cortex-A720 la 3.15GHz, două nuclee Cortex-A720 la 2.96GHz și alte două nuclee Cortex-A520 optimizate pentru eficiența consumului de energie (frecvență 2.27GHz).

Astfel, în timp ce frecvențele de funcționare ar putea să nu fie chiar cele finale, performanțele măsurate indică cel mult un salt incremental de performanță pentru telefoanele cu Snapdragon 8 Gen 3.

Revenind la Galaxy S24, acesta ar putea debuta pe piața europeană în echipare Exynos 2400, performanțele cip-ului Samsung nefiind încă demonstrate cu teste de performanță.

Galaxy S24 Plus este așteptat cu un acumulator de 4755mAh (4900mAh capacitate nominală), în timp ce modelul flagship Galaxy S24 Ultra ar urma să vină cu acumulator de 4855mAh (5000mAh nominal). Totuși, Samsung ar putea îmbunătăți alte aspecte, precum viteza de încărcare rapidă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult