Galaxy S24 primește senzori cu rezoluție mărită pentru camerele secundare

09.08.2023
Galaxy S24 primește senzori cu rezoluție mărită pentru camerele secundare

În ciuda rezoluție de 200MP livrată pentru camera principală, Galaxy S23 este mai degrabă dezamăgitor în ce privește camerelor secundare, plafonate la rezoluție 10MP și 12MP. După ce Xiaomi a luat inițiativa livrând senzori de 50MP pentru toate camerele modelului 13 Pro, Samsung pregătește Galaxy S24 cu senzor de 50MP pentru cel puțin una dintre camerele secundare.

În timp ce vești, precum readucerea chipsetului Exynos pe ”anumite” versiuni Galaxy S24 ar putea să dezamăgească, producătorul sud-coreean speră să îndulcească ofertă cu o configurație foto mai atrăgătoare pentru pasionații de fotografie.

Potrivit unui insider cu reputație confirmată și în trecut, Galaxy S24 Ultra primește o cameră telephoto cu senzor îmbunătățit. Astfel, deși nivelul de zoom optic rămâne neschimbat la valoarea 3X, rezoluția de 50MP promite claritate mult îmbunătățită a imaginilor, plus flexibilitate sporită pentru zoom în pozele deja salvate în memoria telefonului. În plus, senzorul cu rezoluție mult crescută lasă mai multă flexibilitate pentru stabilizarea digitală a imaginii și calitatea clipurilor video.

Un alt avantaj pentru senzorul telephoto de 50MP ar fi tranziția mult mai lină între camera cu zoom 3X și cea periscope (zoom 10x), telefonul aplicând zoom digital cu pierderi minime de calitate prin „decuparea” porțiunii centrale a senzorului de 50MP. În schimb, s-ar părea că pentru camera periscope va fi păstrată rezoluția de 10MP, eventual, cu optimizări suplimentare la partea de hardware/software.

Cert este că, în ciuda efortului de marketing și impresiile în general pozitive din partea fanilor, capabilitățile foto ale actualului flagship S23 Ultra ar putea fi îmbunătățite considerabil de succesorul Galaxy S24 Ultra.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News