Ce îmbunătățiri de cameră și ecran va primi Galaxy S24 Ultra față de modelul curent

15.08.2023
Ce îmbunătățiri de cameră și ecran va primi Galaxy S24 Ultra față de modelul curent

Deja modelele Galaxy S23 sunt pe piață de mai bine de jumătate de an, iar Samsung a lansat deja în magazine și noile sale pliabile pentru anul 2023. Acum, toate privirile pentru planurile de viitor ale companiei sunt îndreptate către seria de flagship-uri Galaxy S24, iar noile informații sugerează că modelul de top al seriei, Ultra, va primi niște îmbunătățiri mai mari decât am văzut în ultimii câțiva ani de la o generație la alta, în special la camere și la ecran.

Zoom-ul va fi semnificativ îmbunătățit pe Galaxy S24 Ultra

Ice Universe, unul dintre cei mai de încredere „leakeri” de pe X/Twitter, a publicat câteva mesaje pe rețeaua de socializare, în care vorbește despre planurile pentru modelul Galaxy S24 Ultra, care pare că va primi, în sfârșit, un upgrade pentru camerele cu zoom.

Deși sistemul de pe Galaxy S23 Ultra este unul dintre cele mai versatile din piață, oferind o distanță focală mare, de la 13 la 230mm (echivalent pe full-frame), nu toate camerele sale sunt la fel de performante precum cea principală. În special camera cu zoom intermediar 3x oferea o calitate puțin mai slabă decât restul, din cauza dimensiunilor foarte reduse ale senzorului.

Pentru Galaxy S24 Ultra, Ice Universe spune că Samsung a ales un nou senzor. Cel vechi de 10 megapixeli va fi scos și va fi înlocuit cu unul de 50 megapixeli. Noul senzor va avea și dimensiuni mai mari, de 1/2.52”, un upgrade de la cel de 1/3.52” de până acum. Practic, senzorul pentru zoom-ul 3x va avea un senzor similar cu cel de pe camera ultrawide. Datorită rezoluției mai mari, în ciuda faptului că va folosi un obiectiv cu aceeași distanță focală, de 70mm (3x zoom), va mai apărea în meniul telefonului opțiunea de zoom prin crop 5x, fără pierderea calității.

Astfel, Galaxy S24 Ultra va avea opțiuni 0.5x, 1x, 2x, 3x, 5x și 10x la calitate maximă, realizate fie prin zoom optic, fie prin crop pe senzor. Desigur, toate treptele intermediare vor fi de asemenea posibile, la fel ca până acum, dar cu degradarea calității.

Ecranul ar putea fi mai luminos

Pe lângă acest upgrade de cameră, Galaxy S24 Ultra ar putea să primească și un ecran nou, îmbunătățit. Nu știm însă în ce ar consta îmbunătățirile, însă deși Samsung este cel mai mare producător de ecrane OLED din piață, telefoanele sale încep să rămână puțin în urma concurenței. Branduri precum Honor sau Xiaomi se laudă deja cu ecrane mai luminoase decât modelele de la Samsung, iar din ce în ce mai mulți utilizatori se plâng de probleme de „flickering” care pot cauza dureri de cap, pe telefoanele companiei.

Este posibil ca aceste două caracteristici să fie îmbunătățite, întrucât rezoluția este deja printre cele mai înalte din piață, iar telefoanele oricum sunt livrate cu panelul setat la 1080p, nu QHD, cât este maximum.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult