Galaxy S24 va fi primul telefon Samsung cu carcasă din Titan – design mai subțire la greutate identică

17.08.2023
Galaxy S24 va fi primul telefon Samsung cu carcasă din Titan - design mai subțire la greutate identică

Potrivit zvonurilor, Galaxy S24 va oferi mult mai bună durabilitate, obținută fără greutate în exces sau sacrificarea designului suplu. Astfel, ultimele zvonuri arată că Galaxy S24 Ultra va cântări 233 grame, la fel ca modelul actual, totodată oferind o construcție mai suplă și mai rezistentă.

Apple oferă deja șasiu din oțel inoxidabil pe modelele iPhone de top, dar soluția este mai degrabă una „de buget”, mai rezistentă decât carcasa din ”armour aluminium” oferită de Samsung, însă cu un exces considerabil de greutate.

Deși a fost preluată cu mult succes în industria de electronice, rețeta aliajului din aluminiu pentru aviație are limite foarte bine cunoscute, dispozitivele cu acest tip de carcasă fiind deosebit de vulnerabile la zgârieturi.

Spre deosebire de iPhone 14 Pro Max, Galaxy S23 Ultra oferă avantaje precum stylus S Pen și un ecran semnificativ mai mare, toate acestea nefiind posibile din formatul unui smartphone convențional. Dezavantajul ar fi că „armura” din aluminiu promovată în pliantele publicitare nu rezistă prea bine incidentelor care presupun contactul cu suprafețe dure (ex. asfalt, ciment), protecția în ansamblu venind cu prețul unor „julituri” foarte inestetice la nivelul carcasei.

În timp ce inoxul ar putea ameliora problema zgârieturilor, greutatea rămâne o preocupare majoră pentru succesorul Galaxy S23. Totuși, costurile de fabricație exorbitante ar putea constrânge această soluție tehnică doar la telefoane din gama de top, precum Galaxy S24 Ultra.

Potrivit zvonurilor, Samsung Galaxy S24 Ultra va primi si un ecran OLED îmbunătățit (cel folosit cu S23 Ultra este „reciclat” pentru al treilea an), cât și un aranjament îmbunătățit pentru camerele foto secundare. Astfel, camera telephoto ca avea rezoluție 50MP și zoom optic 3X. Deși, neconfirmat, camera periscope ar putea depăși rezoluția de 10MP, păstrând neschimbate capabilitățile pentru zoom optic 10X.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult