Galaxy S5 are cel mai bun ecran, spun experţii

Galaxy S5 are cel mai bun ecran, spun experţii

Potrivit testelor făcute de specialiştii companiei DisplayMate, Samsung Galaxy S5 este telefonul mobil cu cel mai bun ecran din industrie, secondat doar de predecesorul său Galaxy S4.

Potrivit declaraţiilor lui Raymond Soneira, cercetător şi preşedinte în cadrul companiei, Galaxy S5 este cel mai bun smartphone trecut până acum prin testele DisplayMate, obţinând punctaje maxime la aspecte esenţiale cum ar fi luminozitate şi variaţia acesteia odată cu schimbarea unghiului de observaţie, reflexivitatea suprafeţei ecranului, acurateţea reproducerii culorilor şi rată de contrast.

Galaxy S5 are cel mai bun ecran, spun experţii

Soneira a pus accentul în primul rând pe acurateţea culorilor redate pe ecranul telefonului Galaxy S5, precizând că profilul Cinema Mode oferă cea mai fidelă paletă de culori măsurată vreodată la ecranul unui smartphone sau tabletă.

La capitolul neajunsuri avem rata de contrast şi intensitatea culorilor, ajustate din fabrică la un nivel uşor agresiv pentru a da imaginilor un aspect mai frumos. Însă per total, calitatea imaginii rămâne la un nivel care să mulţumească până şi cei mai exigenţi critici.

Potrivit şefului DisplayMate, observaţiile făcute la evaluarea telefonului Galaxy S5 semnalează tendinţa de renunţare la mijloacele tradiţionale de îmbunătăţire a ecranelor: creşterea rezoluţiei şi diagonalei de afilare, respectiv îngrămădirea cât mai multor pixeli în acelaşi spaţiu pentru obţinerea de imagini mai clare. Astfel, deşi la suprafaţă ecranul lui Galaxy S5 nu pare foarte mult schimbat de cel folosit pentru modelul Galaxy S4, Samsung a folosit experienţa câştigată pentru optimizarea tehnologiilor folosite, îmbunătăţind calitatea imaginii în ansamblu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult