Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody – UPDATE

Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody - UPDATE

UPDATE: Se pare că Samsung a luat legătura cu o companie din Taiwan ce produce carcase din aluminiu. Ca să înţelegeţi cât de serioasă este treaba, această companie se poate lăuda cu carcasele pentru iPad mini, unele modele MacBook, iPhone 5S şi HTC One. Atunci când Samsung vrea să facă o treabă bună, ştie la cine să apeleze. Viitorul top de gamă Galaxy S5 este aşteptat în primele luni ale anului viitor. O lansare în cadrul MWC 2014 este destul de probabilă.


După apariţia surprinzătoare a modelului HTC One, devenit un real succes pentru compania producătoare, Samsung ar putea îmbrăca noul telefon Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody.

Anunţată prin surse neoficiale, apropiate companiei sud-coreene, iniţiativa numită „Design 3.0” reprezintă o încercare de revigorare liniei de produse Samsung Galaxy, în direcţia schimbării elementelor din plastic cu finisaje metalice de calitate superioară. Samsung se aliniază astfel tendinţelor observate deja la alţi producători de telefoane mobile, care fac tot posibilul pentru a lansa modele smartphone cu aspect premium, diferenţiate prin folosirea unor finisaje şi materiale cu impact vizual puternic, cum este aluminiul (HTC One) şi sticla (Sony Xperia Z).


Citeşte şi:

VIDEO: vezi cât de tare va fi FIFA 14

Primul contact cu noul joc din seria NFS

GTA V – imagini noi şi un bundle exclusiv


Galaxy S5 ar putea avea carcasă din aluminiu cu design unibody

Foarte apreciată printre pasionaţii de telefoane inteligente, carcasa cu design unibody poate însemna un plus de supleţe pentru viitorul Galaxy S5, iar eliminarea punctelor de îmbinare ar permite un aspect exterior curat şi modern. Comparat însă cu actualul Galaxy S4, un model Galaxy S5 în carcasă din aluminiu cu design unibody va fi mai costisitor de produs şi mai puţin flexibil în privinţa intervenţiilor care pot fi făcute de utilizator. Spre exemplu, acumulatorul instalat nu va mai putea fi schimbat fără dezasamblarea completă a telefonului într-un centru de service specializat. Partea bună este că vom putea accesa compartimentele pentru cartelă SIM şi card microSD din exteriorul carcasei.

În afară de costuri, decizia trecerii modelului Galaxy S5 la carcasă unibody din aluminiu ar putea fi influenţată şi de durata de timp necesară pentru fabricare şi asamblarea produsului finit. Aşteptat să fie cerut într-un volum chiar mai mare decât predecesorul său, Galaxy S5 are nevoie de un ciclu de fabricaţie cât mai eficient, iar carcasele metalice greu de prelucrat şi cu finisaje uşor deteriorabile nu prea întrunesc acest criteriu. De altfel, pe lângă costurile mai mici, principalul motiv pentru care Samsung a preferat carcase din plastic pentru telefoanele din seria Galaxy S este abundenţa acestui material şi viteza procesului de manufacturare, esenţială pentru aprovizionarea magazinelor în timp util cu stocuri de produse suficiente.

Din păcate cu modelul Galaxy S4 lansat de numai două luni şi aproape un an rămas până ce succesorul Galaxy S5 va apărea sub lumina reflectoarelor, caracteristicile de design şi aspectul exterior sunt încă departe de forma finală. Ţinând însă cont de direcţia luată de competiţie, posibilitatea unui model Galaxy S5 în carcasă din aluminiu este o variantă demnă de luat în considerare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult