Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge – preţul noilor vârfuri de gamă Samsung (update)

Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge - preţul noilor vârfuri de gamă Samsung (update)

Luând în considerare procesul mai complicat de fabricaţie şi faptul că se folosesc materiale mai calitative pentru producţia noilor Samsung Galaxy S6 şi S6 Edge, era de aşteptat ca preţul lor să nu fie tocmai scăzut. T-Mobile, divizia americană a Deutsche Telekom, organizează un concurs prin intermediul căruia va oferi ca premiu un Galaxy S6. Conform reglementărilor, compania este obligată să listeze şi valoarea premiilor, iar astfel avem primele informaţii semi-oficiale despre preţul noului smartphone Samsung.

Conform paginii concursului, modelul Samsung Galaxy S6 va costa 699 dolari. Nu este specificat care variantă a telefonului este oferită ca premiu, însă în general la concursuri sunt incluse opţiunile de bază. Astfel, putem presupune că preţul descrie un Samsung Galaxy S6 cu 32 GB spaţiu de stocare. Acesta pare să fie preţul fără contract, la care telefonul se va găsi şi în alte magazine, nu doar cele ale operatorilor de telefonie.

Comparativ cu oferta Apple, modelul S6 de la Samsung se încadrează undeva între iPhone 6 cu 16 GB spaţiu de stocare şi cel cu 64 GB. Modelul cel mai ieftin al concurenţei costă 650 de dolari, iar cel de medie 750 de dolari.  Preţurile pentru abonamente însă vor fi mai mult ca sigur egale. Atât Samsung, cât şi Apple aduc variantele de bază ale smartphone-urilor lor de top la 199 de dolari, pentru cei care se abonează pe doi ani la un pachet scump, care include o cantitate generoasă de minute, SMS-uri şi trafic de date.

Având în vedere că vorbim despre un concurs oficial de la un operator de telefonie respectabil, preţul este aproape sigur cel corect. Samsung Galaxy S6 urmează să fie lansat pentru primul val de ţări pe data de 10 aprilie, urmând ca pe 17 aprilie să ajungă şi în oferta operatorilor din România. Încă nu avem informaţii despre preţul variantei Edge, însă dacă se păstrează strategia de anul trecut, diferenţa între modele ar putea fi de 100 de dolari.

Update: Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge au început să fie disponibile pentru precomenzi şi în magazinele din România. Astfel, Galaxy S6 costă între 3.300 şi 4.200 lei, iar preţurile la Galaxy S6 Edge încep de la 3.900 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult