Galaxy S7 Edge şi iPhone 6s Plus trântite pe ciment – un singur supravieţuitor

04.03.2016
Galaxy S7 Edge şi iPhone 6s Plus trântite pe ciment - un singur supravieţuitor

Indiferent că eşti posesorul unui exemplar iPhone 6s Plus, sau Galaxy S7, scăparea telefonului din mână este un scenariu de coşmar pe care puţini îl evită pe întreaga durată de viaţă a unui smartphone. Dar dacă ar fi să alegi între cele două, care telefon este cel mai „sigur” de scăpat pe jos?

Unul oferit într-o carcasă elegantă confecţionată din aluminiu şlefuit, iar al doilea acoperit cu suprafeţe din sticlă ce inspiră extravaganţă şi lux, Galaxy S7 şi iPhone 6 Plus nici că puteau fi mai diferite unul de celălalt. Cu siguranţă este o schimbare în bine pentru Samsung, o companie care a dus un lung război cu Apple în tribunale, acuzată fiind de copierea telefoanelor iPhone, începând cu designul exterior şi până la aspectul şi funcţionalitatea la nivel de software.

Dacă în ce priveşte designul exterior „gusturile nu se discută”, alegerea materialelor pentru carcasă şi rezistenţa acesteia este un subiect sensibil, pentru care ambii producători au fost aspru criticaţi în trecut. Spre exemplu, telefoanele iPhone 6 Plus din prima generaţie aveau o problemă cu rezistenţa şasiului din aluminiu, care se putea îndoi în buzunare mai strimte. Şi Samsung a avut ceva probleme cu unul din primele loturi de telefoane Galaxy S6 Edge, livrate din fabrică cu ecranul deja zgâriat.

Ajungând la prezent, decizia Samsung de a echipa modelul Galaxy S7 Edge cu suprafeţe din sticlă pe faţa şi spatele carcasei pare să fi fost una neinspirată, testele arătând că spatele protejat de Gorilla Glass 4 se poate fisura în cazul unei căzături. Altfel stau lucrurile pentru modelul iPhone 6s Plus, care se alege doar cu zgârieturi pe suprafeţele din metal.

Complicând lucrurile şi mai mult, dacă prima căzătură lasă doar câteva fisuri, loviturile ulterioare distrug complet panoul din sticlă ce îmbracă spatele telefonului Galaxy S7, reparaţia neacoperită de certificatul de garanţie putând fi una foarte costisitoare.

Deşi pierde din valoare la o eventuală revânzare, un telefon iPhone 6s Plus zgâriat este de preferat unui exemplar Galaxy S7 Edge cum este cel din imaginea de mai sus.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult