Galaxy S7 mini, echipat cu acelaşi chipset Snapdragon 820 ca modelul obişnuit?

15.03.2016
Galaxy S7 mini, echipat cu acelaşi chipset Snapdragon 820 ca modelul obişnuit?

În prezent, oferta smartphone se împarte între telefoane high-end cu ecrane mai mari de 5”  şi versiuni compacte ale acestora, oferite la preţuri mai mici dar penalizate semnificativ din punct de vedere al performanţelor.

Potrivit ultimelor zvonuri, tradiţia de a lansa variante „mini” ale top-urilor de gamă ar putea fi schimbată de Samsung, compania pregătind un „mini flagship” cu aceleaşi dotări ca modelul Galaxy S7 de mărime normală, dar oferite într-un pachet mai compact.

Oferit într-o carcasă de 9.9 mm grosime, noul telefon Galaxy S7 mini schimbă ecranul QHD de 5.1” cu unul HD de 4.6” a cărui claritate nu ar trebui să pună probleme, dată fiind suprafaţa de afişare mai mică. La interior vom avea însă aceeaşi platformă cu chipset Snapdragon 820 sau Exynos 8890 ca la modelul standard, ajutată cu o cantitate de 3 GB memorie RAM. Capacitatea acumulatorului instalat nu este cunoscută, însă camera foto păstrează senzorul de 12MP, apreciat pentru performanţele excelente demonstrate deja în condiţii de lumină slabă.

La final, chiar dacă noul Galaxy S7 mini ar putea să nu fie cu mult mai ieftin decât modelul standard cu ecran de 5.1”, afinitatea unora dintre utilizatori pentru telefoane compacte dar puternice i-ar putea asigura succesul.

Deocamdată, Galaxy S7 mini nu are un preţ sau dată de lansare clar stabilite, însă mai multe detalii am putea afla în săptămânile următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult