Galaxy S8 a fost deja clonat de către companiile din China

Galaxy S8 a fost deja clonat de către companiile din China

În cazul în care găsiţi vreun model de Galaxy S8 la vânzare înainte de lansarea oficială, sfatul nostru ar fi să verificaţi de două ori designul telefonului înainte să luaţi în considerare să îl cumpăraţi. Se pare că o serie de clone chinezeşti a apărut deja pe piaţă, acestea purtând chiar şi logo-ul Samsung pe carcasă. Desigur, cei cu un ochi antrenat pot imediat depista falsul, imaginile care au apărut pe internet cu aceste modele scoţând în evidenţă imediat elementele distinctive faţă de modelul real.

Un ochi neantrenat n-ar putea spune de ce telefonul din imaginea de mai sus este un fals, însă oricine a urmărit leak-urile referitoare la Samsung Galaxy S8 poate imediat depista problemele de design ale acestuia. În primul rând, În imagine vedem un smartphone mult mai mare decât am întâlnit în imaginile cu dispozitivul real, cu un ecran cu margini ceva mai pronunţate şi care nu vine echipat cu un panou cu colţuri rotunjite. În ciuda faptului că fabrica chinezească a încercat să copieze acest element de la S8-ul adevărat, în realitate, display-ul standard cu colţuri drepte este încadrat într-un chenar negru ale cărui colţuri sunt rotunjite.

De asemenea, display-ul nu este curbat pe margini, ci doar sticla protectivă din jurul acestuia se prelungesc pe marginile dispozitivului, panoul fiind unul obişnuit. În partea de jos a fost amplasat logo-ul „Samsung”, element care nu se găseşte pe Galaxy S8. În cele din urmă, pe partea din spate, senzorul de amprentă este amplasat pe partea greşită, iar camera este mult mai ieşită în relief.

Chiar şi ecranul de pornire poate da de gol falsul, întrucât font-ul folosit pentru logo-ul Galaxy S8 nu este acelaşi pe care îl foloseşte Samsung. Pentru a evita astfel de clone este indicat însă să aşteptăm lansarea oficială a telefonului şi să îl cumpărăm exclusiv din magazine autorizate. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult