Galaxy S8+ cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare a fost lansat

15.05.2017
Galaxy S8+ cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare a fost lansat

Galaxy S8 de la Samsung este unul dintre cele mai performante smartphone-uri de pe piaţă, în ciuda faptului că vine echipat cu „doar” 4 GB memorie RAM. Companiile concurente au făcut deja trecerea la 6 GB, însă Samsung (cât şi alte companii, precum Huawei) sugerează că nu este necesară atât de multă memorie. Cu toate acestea, Galaxy S8+ a fost lansat exclusiv pentru publicul din Hong Kong şi într-o versiune cu hardware îmbunătăţit, care include extra memorie RAM.

Cei care îşi doresc un smartphone cu 6 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare (S8 este livrat exclusiv cu 64 GB stocare în restul lumii), au acum opţiunea de a cumpăra un Galaxy S8+ de la Samsung, însă doar în Hong Kong. Oficialii companiei au declarat că această variantă există doar pe această piaţă întrucât studiile au confirmat că există o cerere pentru dispozitive cu mai mult RAM şi mai mult spaţiu de stocare din fabrică.

Se pare că utilizatorii vestici nu sunt atât de afectaţi de cifrele de pe listele de specificaţii tehnice, iar stocarea internă nu este o problemă, întrucât telefonul vine şi cu un slot pentru carduri microSD. Mai mult, serviciile de stocare în cloud precum OneDrive, Dropbox şi Google Drive elimină nevoia de a stoca fotografii, documente şi clipuri video pe telefon. Întrucât astfel de servicii nu sunt disponibile şi în China, utilizatorii sunt nevoiţi să apeleze la stocarea internă.

Preţul modelului îmbunătăţit Galaxy S8+ este de 6.998 HKD (Hong Kong Dollars), echivalentul a 900 de dolari americani. În comparaţie, modelul standard, cu 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare costă 6.390 HKD, adică 820 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult